Volkswagen Golf IV: Probleem Met luchtdruk of onderdruk ??

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI AGR

Hallo ,

Het gaat hier over een Vw Golf 4 TDI Bj 99 motorcode agr 90pk standaard , als ik in toeren ga leveren de motor niet zijn maximum vermogen in eenstuk maar in verschillende stukken ( hij hapert ) ; het is net of ik luchtverlies ergens heb . ik moet ook vermelden dat als ik zo optrek of gewoon accelereer dan ''fluit'' de motor , en het gefluit komt aan de pasagierskant het meest ( pssst ) .

Alvast bedankt voor jullie hulp ,

Met vriendelijke groeten

Taulant

Taulant

Geplaatst door Taulant (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Taulant,
het klinkt een beetje alsof de auto de turbodruk ergens verliest. Dit kan de turbo zelf zijn,maar ook heel goed de intercooler. Kun je misschien een filmpje maken of zo?

Taulant (0), 12 jaar geleden

Maarten,
Ik zal een filmpje maken ; Ik moet wel zeggen de wagen heeft verstuivers van een 110pk en een powerbox : maar dan nog zou de niet zo mogen doen ? ik heb vandaag de buizen gecontroleerd maar nergens iets te vinden mijn dunne buizen ook gecontroleerd alles zat goed vast nergens een scheur ofzo ..
Moet ik een video maken terplekke ? en dan gas geven ? Of ook op de baan acceleren en de teller filmen dan ziet u ok hoe dat de toeren teller gaat en dan een secondje ofzo blokkeert en dan weer gaat en zo herhaal da zicht al vanaf 2.500 a3.000 toeren

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

gewoon een filmpje onder de motorkap waar het geluid vandaan komt met gasgeven.

Taulant (0), 12 jaar geleden

Beste Maarten ,

Dit is de link : http://www.youtube.com/watch?list=ULP0PJ...


Bij deze link zie je als de motor schokken geeft hoe de teller beetje op en af gaat , Dat hoor je ook op de vorige video dat hij zo niet moooi draait soms .

http://www.youtube.com/watch?list=ULP0PJ...

Heeft u hier mee al iets kunnen vaststellen ?
http://www.youtube.com/watch?v=H4cNhkSet...

Al vast bedankt .. mvg

Taulant (0), 12 jaar geleden

Ik heb ergens gelezen dat het de n75 klep kan zijn : dat de motor dan stotert onregelmatig draaid en dat hij bij vollgas zich soms inhoud ?? Klopt dit ?

Tiguan (0) PRO, 12 jaar geleden

Je kan de Auto uit laten lezen of er storingen aanwezig zijn, of rijdend uitlezen LOG maken Luchtmassameter Turbodruk.

Gr
Tiguan

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk rubber slang die van turbo naar intercooler gaat gescheurd, moet je vanaf de onderkant van je auto bekijken.
Als deze defect is zul je daar ook olie aantreffen.

Taulant (0), 12 jaar geleden

Hallo , Ik heb het eens na gezien maar het is niet die buis . Er zit geen Scheur ofzo . Maar als ik ik stilstaan gasgeef en men moterkap is open en je luistert bij de N75 klep en je geeft gas en dan hoor je zo tik tik tik tik die precies vanuit die n75 klep ( magnetische Schakelklep )

Ik heb vandaag de powerbox ontkoppeld en hij gaat zeer '' moeilijk '' vooruit standaard en topspeed bedraagd 160km/h zelfs berg af ..

Wa zou ik nu het beste doen .. ?

Ik dank jullie al voor jullie reacties & hulp .

Met vriendelijke groeten

Taulant

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.