Volkswagen Golf: VW Golf - Motor stottert, doet raar

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: Een met problemen

Hallo allemaal, hier een foto van de auto waar dit over gaat, aangezien ik er vrij weinig van af weet: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co...

Alle gegevens over de motor en bouwjaar weet ik niet zeker. Kan ik wel opzoeken als dat moet.

Maargoed, ik probeerde vanochtend dus weg te rijden, en na zo'n 300-400 meter begon de ellende. Ik had niet meer heel veel benzine, maar zat nog boven het rode gedeelte dus daar lag het niet aan. Ik ging tanken. Maar voor het tankstation al begon de motor een beetje een eigen wil te krijgen. Terwijl ik constant probeerde te rijden, was het net alsof het gas telkens even weg viel. En zelfs toen ik stil stond en de koppeling ingedrukt had, viel de toerenteller stukjes terug. (terwijl hij rond de 1000 blijft hangen normaal gesproken). Ik kan wel stilstaand lekker veel gas geven, dat heb ik 1 keer geprobeerd, en ging goed. Maargoed hij viel dus een paar keer uit en had 2 keer erg veel moeite met opstarten, dus ben met moeite weer thuis gekomen (was gelukkig niet zo ver).

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Het accu lampje deed ook een beetje raar trouwens, maar zit net een nieuwe in dus lijkt me sterk dat het daar iets mee te maken heeft.

Ik zal vanmiddag even de oliepijl checken als ik thuis ben, misschien dat het daar aan ligt?
Nogmaals, ik ben niet zo'n pro met auto's, maar vraag me gerust om iets te checken, dan google ik het wel :P

Bij voorbaat dank!!
Groet,
Martijn

HyperCube

Geplaatst door HyperCube (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

martijn,
inderdaad een motor met problemen. Zo te lezen lijkt het erop dat de motor te weinig brandstof krijgt. Rijd je vaak met een -nagenoeg- lege tank?? Wanneer heeft de auto een nieuw brandstoffilter gekregen?
Het acculampje zal wel gaan branden omdat de toeren zakken,dus minder spanning overblijft. Dus de motor liep voorheen 1000t/m stationair? mmm,vind ik wat te veel.
Wat zelf eens kan proberen is tijdens het rijden eens naar het geluid van de brandstofpomp te luisteren. Die zit onder de achterbank,deksel weghalen. Vaak kun je aan dit geluid horen of de pomp zwaar draait. (iemand laten rijden en jij luisteren bv)
Succes!

HyperCube (0), 12 jaar geleden

Heb zojuist weer een stukje geprobeerd, en hij lijkt het weer goed te doen. Is het mogelijk dat er gewoon wat vuiligheid in de motor/benzine zat?
En hij draait zelfs iets meer dan 1000 stationair, altijd al gedaan..
verder rijd ik nooit met bijna lege tank. Ik tank altijd als hij nog boven het rode gedeelte zit.

Ik laat weten als het alsnog mis gaat! En dan ga ik jouw adviezen ook opvolgen. Morgen eerst naar de VW dealer om een nieuwe oliepijlmeter te kopen, want die had ik in alle enthousiasme kapot getrokken (alleen het plastic).

Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.