Volkswagen Lupo: ESP probleem lupo 3L

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.2TDI

Ik heb een probleem met de ESP in mijn Lupo 3L.

Zodra ik een snelweg afrij of oprij en een bocht naar rechts maak gaat af en toe het linkervoorwiel rammelen en en rempedaal trillen. De laatste keer heb ik tijdens het trillen de ESP uitgeschakeld, toen was het gerammel ook gelijk over. Hierdoor vermoed ik dat het in het ESP systeem zit.

Ik heb de auto net 3 weken, nadat ik hem opgehaald heb heb ik hem neergezet en cruisecontrol ingebouwd. Hiervoor moest het stuur er af. Achter het stuur zit een stuurhoeksensor of sleepring. Met het monteren heb ik de stuurhoeksensor weer in het midden gezet, 2,5 slag links en rechts. Het stuur weer gemonteerd. Als ik rechtdoor rij staat het stuur kaarsrecht. De ring en stuur kunnen ook maar op 1 manier op elkaar. De achterkant van de rimg kan ook maar op 1 manier op de stuurhendels geklikt worden.

Tijdens de inbouw heb ik de accu los gehad.

Omdat ik de auto net heb durf ik niet te zeggen of dit probleem ontstaan is door de hendel inbouw of dat het probleem er al was.

Met uitlezen geen storingen gevonden, is de ring nog te controleren of af te stellen?

Jorpinca

Geplaatst door Jorpinca (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jorpinca (0), 10 jaar geleden

Ondanks dat ik de accu er af heb gehaald, moet hij dan opnieuw ingeleerd worden?

rob4 (0), 10 jaar geleden

google eens op " lupo 3l specialist " , volgens mij zit er 1 bij jou in de buurt die alle specifieke 3l problemen wel zo`n beetje kent

Jorpinca (0), 10 jaar geleden

Helaas niet het ESP probleem.

Ik zag trouwens dat het ESP driehoeklampje in de tellerunit ook gaan knipperen gelijk met er ingrijpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.