Volkswagen Lupo: Spanning valt soms helemaal weg, zowel bij starten als rijdend

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb een gifgroene Lupo uit '98 waar ik heel tevreden mee ben. Soms valt echter de spanning helemaal weg, wat natuurlijk heel vervelend is. Als dat gebeurt en je probeert te starten, dan gaat gewoon alles uit. Ook de de dagteller wordt gereset en er klinkt een ratelend geluid uit het dashboard. ABS lampje en olielampje knipperen langzaam.

Het vreemde is dat ik gewoon het contact aan kan laten staan en kan wachten. Na een tijdje houdt het knipperen op, gaat de radio spelen en houdt het dashboard ratelen op.
De auto start nu weer fijn en doet het meestal enige weken weer helemaal normaal.

In de winter lijkt het probleem wat erger dan in de zomer, maar starten doe ie na een tijdje altijd weer!

Iemand enig idee waar ik dit in moet zoeken?

HansFlevo

Geplaatst door HansFlevo (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 10 jaar geleden

Wanneer optreedt spanningsuitval? Meteen na start of na een tijdje? Gebeurt het na het raken van een oneffenheid op de weg(kuil en dergelijke)tijden het rijden?Is massaverbinding gecontroleerd? Na een start meteen kijken of alle draden die naar de motor leiden warm zijn.Die mogen niet heet aanvoelen.Hoe lang knipperen de lampjes dan?Het lijkt dan wel als een "normale" opstart na afhalen van de spanning.Het zou een draadbreuk kunnen zijn. onder de motorkap.

HansFlevo (0), 10 jaar geleden

De spanningsuitval treedt meestal op bij het starten en soms tijdens het rijden. Verbindingen en zekeringen heb ik gecontroleerd, maar nog niet of de accukabels warm worden, dat zal ik de volgende keer checken. De lampjes knipperen onregelmatig en soms maar een paar seconden en soms wel een paar minuten. Dat knipperen lijkt veroorzaakt te worden door wegvallen van de spanning waardoor alles uitgaat. Kort daarna komt alles dan weer even terug en gaat weer uit. Moeilijk uit te leggen, maar het is niet zoals een knipperlicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.