Volkswagen Touran 2005: fan radiator slaat niet aan, watertemperatuur loopt in file op,

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: BKC, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

hallo
in file loopt watertemperatuur op, pl mn 100 graden en fan slaat niet aan. Doo de kachel aan te zetten, en de ramen open!! daalt de temperatuur weer.Er zitten 2 ventilatoren, welke ventilator slaat aan bij koelwater te warm en welke voor de airco. En nog een vraag waar zit de temperatuurswitch voor het koelwater precies?
graag reactie

joost60

Geplaatst door joost60 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Het termo-contact zit in de onderste helft van de radiateur. Als de radiateur verstopt is of om een andere reden een slechte doorstroming heeft zal het termo-contact niet werken, omdat daar de temperatuur (nog) te laag is. De waterpom of de aandrijving ervan zijn niet de oorzaak, omdat via de kachel er wel circulatie is.

joost60 (0), 5 jaar geleden

dank je corvanjaarsveld , we gaan de sensor doorverbinden, en kijken of de ventilator dan wel wil lopen. Even nog een vraag: er zitten 2 ventilatoren in welke ventilator is voor welke functie?

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Jammer, ik sleutel al bijna 20 jaar niet meer. Dus op beide vragen heb ik geen antwoord. Ik denk dat je uit moet kijken met het doorverbinden....Als in onze werkplaatsen iemand zonder te weten hoe of wat, of zonder schema dat probeerde, maakte die meestal nog iets meer stuk.
Toch succes gewenst.
Cor.

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Geen draden zomaar gaan doorverbinden dat vind het regelapp. niet fijn.
Koelvin is met de testkast aan te sturen op werking, zo simpel kan het zijn.

Grt. Paul

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Als je hem koud start en de kachel op heet zet en dan gaat rijden, is de lucht dan al warm/warmer na ongeveer 5 a 10 minuten of hetzelfde als toen je vertrok?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.