Volkswagen Polo: Fout bij oliecontr. versnellingsbak bout van schakelvork eruitge

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 MPI 44KW aud

Dom Dom Dom,
Ik heb per ongeluk bij het controleren van het oliepeil van de versnellingsbak de verkeerde bout aan de voorkant van de bak eruit gedraaid.
Ik heb per ongeluk de bovenste torx bout uit de bak gedraaid waarmee de schakelgaffel op zijn plek wordt gehouden.!!!!

En je raad het al toen ik er achter kwam dat ik het verkeerd gedaan had gauw het boutje terug gedraaid maar toen was het al te laat want ik krijg hem er niet meer helemaal in en de schakelgaffel (vork) zit nu dus niet meer op de juiste positie. &&*%$#@@$##$%

Heeft er iemand een tip hoe ik dat weer op de juiste plek krijg om het boutje er opnieuw in te draaien zonder dat ik de hele bak eraf moet halen.

Alfast bedankt voor de hulp Andre

jonkma

Geplaatst door jonkma (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

de Dokter (0), 12 jaar geleden

Probeer Ronald Morien eens en vraag naar de versnellingsbak revisie.
Daar kunnen ze je meer vertellen, wel even het versnellingsbak type bij de hand houden. (staat op de sticker in de kofferbak of in je onderhoudsboekje)
http://www.ronald-morien.nl/

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Ben toch bang dat de bak los moet.

jonkma (0), 12 jaar geleden

Het is gelukt.....
Met een klein lampje en een spiegel in het schroefgat kijken en met een klein schroevendraaiertje het gaffeltje omhoog gehaald zodat het gat weer in lijn zit, vervolgens iemand anders de versnellingspook een beetje aangedrukt (zodat het gaffeltje blijft hangen ) en het boutje er weer in.
Geluk gehad.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.