Volkswagen Golf Plus 2010: foutcode airbag B1017 15 [137]

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CBDA, Motorinhoud (cc): 1968, Vermogen (kw): 100

foutcode airbag B1017 15 [137]
Driver's side airbag crash sensor
open or short to plus
Sensor moet waarschijnlijk vervangen worden?
Waar zit de sensor? Al gezocht nog niet gevonden...
Heeft iemand hiermee ervaring?

speedy51

Geplaatst door speedy51 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

1 jaar geleden - Audidriver73

Deze zit achter de voorbumper, bij de vw beetle gaan deze regelmatig stuk, heb ik toevallig laatst nog van ene vervangen, duur grapje, rond de €200. Komt de storing meteen terug nadat je deze hebt gereset ?

1 jaar geleden - speedy51

Al bedankt voor de reactie. Na reset komt de foutcode met MIL direct opnieuw. Ik heb al de draden onder de zetel gecontroleerd: geen gevolg. Er staat "open or short to plus" en dan denk ik dat de sensor kapot is...??

1 jaar geleden - speedy51

Moet je de bumper uitbouwen?

1 jaar geleden - Audidriver73

crash sensor zit achter voorbumper en ook aan zijkant in B stijl. Ja bumper zal er (misschien gedeeltelijk) vanaf moeten. Met welke software heb je uitgelezen ?

1 jaar geleden - speedy51

Met VCDS
In de deurstijl heb ik geen sensor gevonden. Misschien onder de buitenplaat van de deur?

1 jaar geleden - speedy51

Zoals bij MK5

1 jaar geleden - speedy51

Het probleem met de airbag lag niet aan de sensor, maar doorgeknakte draden in de kabelboom van de scharnier van het portier. Naar het schijnt typisch VW? Draden moeten weer verbonden worden met stukje siliconenkabel ertussen te solderen en met krimpkous te isoleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.