Volkswagen Golf 2011: Start problemen?

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

Ik heb een vraag over mijn golf 6 uit 2011;

Sinds een week of drie heeft mijn auto wat problemen qua starten; de eerste 30 seconde schudt hij (lichtelijk) en gaat de toerenteller op en neer ( tussen de 900 en 1300/1400+-).

Vanaf buiten de auto, is ‘t geluid goed te horen en lijkt ook de uitlaat wat moeite te hebben met opgang komen. Het is alleen hoorbaar/voelbaar bij een (compleet) koude start.

Na 30 seconde is het weg qua rijden. Het enige wat er wel gebeurd is dat bij versnelling 4, snel kort op het gas drukken er voor zorgt dat de auto intens gaat trillen (ik heb geen idee of dit normaal is)

- Distributieketting vervangen op 140dz
- Bougies vervangen ( 2 weken geleden, dus na het probleem)
- grote beurt gehad 2 weken geleden

Ik heb twee filmpjes gemaakt die het probleem laten zien, mocht dit niet mogen, hoor ik het graag:

https://youtube.com/shorts/34JeH-DsAZE?f...

https://youtube.com/shorts/ekl9YbPs_8c?f...

Ik weet niet in welke hoek ik het moet zoeken, dus tips zijn zeker welkom!

MarcS25

Geplaatst door MarcS25 , lid sinds 10 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Hij loopt jiet op alle cilinders heb ik de indruk , zit er inderdaad een nare metalen rammel in de auto of vertekend het geluid?

    Ik hoor het zo nu en dan wel, maar ook zo nu en dan niet. Op het filmpje hoor je het wel duidelijk aan de buitenkant dus ik denk (helaas) wel dat het een rammel is - MarcS25, 10 maanden geleden

bert klein PRO, 10 maanden geleden

Vermoedelijk oliedruk probleem,oliedruk wordt bij langere stilstand te langzaam opgebouwd, tijdens de opstart worden de klepstoters leeg gedrukt en de kettingspanner teruggeduwd vandaar het lawaai en
onregel matig lopen.
Als de auto kort geleden een onderhoudsbeurt heeft gehad en het is na die tijd ontstaan , zou je in het olie filterhuis kunnen kijken naar achtergebleven afdichtring van het oude filter.

    Ik ga daar morgen eens naar kijken. Zou dit kwaad kunnen mocht ik toch niets zien? Want dan probeer ik hem zsm ook weer naar de garage te brengen. - MarcS25, 10 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Geen of te weinig oliedruk is dodelijk voor de motor .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!