Volkswagen Golf V: Gas blijft hangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI

Als ik de snelweg op ga en schakel van de 4 naar de 5 blijft het gas hangen. De gaspedaal niet. Als ik dan door rij (boven de 80 km p/u) is er zo niets aan de hand tot dat ik het gas loslaat dan blijft het weer hangen. Onder het rijden is er dus geen probleem en loopt de auto goed. Als ik dan rem gaat het gas weer gewoon normaal en gaat de toerenteller omlaag. Als ik dan de rem weer los laat voel je dat het gas weer overneemt. Als ik dan weer zelf gas bij geef is er weer niets aan de hand. De auto ik bij de dealer geweest hebben de sensor bij het gaspedaal gecontroleerd maar hier is niets te vinden en denken nu dat het aan de brandstofpomp ligt. Ze hebben slangen vervangen die slecht waren en dachten dat er zo valse lucht binnen kwam ook is de brandstoffilter vervangen. Maar helaas is het probleem niet minder geworden. Kan iemand dit probleem.

andyflo

Geplaatst door andyflo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Staat er geen storing in?

andyflo (0), 16 jaar geleden

Nee er staan geen code's in ze denken dat er iets in de pomp blijf hangen?

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je cruise controle? Zou kunnen dat de schakelaar defect is,dat hij het signaal blijft geven,probeer het dan eens met de schakelaar op OFF.
Zou misschien wel kunnen dat er iets in de pomp defect is,maar dan zou ik wel een storing verwachten.
Laat de pomp timing eens controleren.

andyflo (0), 16 jaar geleden

Nee ik heb geen cruise controle?? Ik weet het ook niet meer ben nu 225 euro kwijt en het probleem is nog steeds niet opgelost.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

En toch ga je denken aan de gaspedaalsensor ivm geen storing in het systeem,dit probleem zul je denk ik toch dmv de meetwaarden met de testkast tijdens het rijden moeten controleren,en kijken of dan iets raars te zien is,ik heb deze klacht nog niet gehad.
Doet hij dit alleen als de motor warm is of ook koud?

andyflo (0), 16 jaar geleden

Hij doet dit altijd als rond de 80 km en er boven er onder is niets aan de hand. De sensor is bij de dealer door gemeten en ze hebben niets kunnen vinden hun dachten aan de pomp ik ben toen naar een ander bedrijf gegaan die alleen maar aan moters pompen enz werken en die zeggen dat er een soort klepje in de pomp kan blijven hangen. maar daar moet de pomp voor uit gebouwd worden en opgestuurd naar een ander bedrijf omdat zij het materiaal er niet voor hebben omdat dit electronisch geregeld is. Maar omdat ze het niet zker weten wil ik toch even af wachten want het uit en inbouwen kost al hopen geld

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=andyflo]toch even af wachten want het uit en inbouwen kost al hopen geld[/quote]
dit bovenstaande zal toch nog wel meevallen ? laat je niks wijsmaken, zo'n pomp ligt in goed 3 kwartier op de werkbank.

Gr. paul

andyflo (0), 16 jaar geleden

nou heb een week of 3 geleden z'n flesje in de tank gegedaan wat alles reiningd heeft toen een paar dagen stil gestaan omdat ik een schade had daarna alles weg de auto heeft het niet maar gedaan was voor 10 euro klaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.