Volkswagen Golf : gasklep sensor kapot

goedendag,mijn golf3 heb ik laten uitlezen en het geeft aan dat mijn gasklep sensor het niet doet.wat is eigenlijk de werking van de gasklep sensor en hoe kan ik die vervangen.kan het zijn dat daardoor de auto ook af en toe afslaat in bochten.alvast bedankt.

harvey

Geplaatst door harvey , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

snowman11000, 16 jaar geleden

Een gasklepsensor geeft de stand waarde door aan de ECU en deze sensor zit aan het gaskelppenhuis gemonteerd, zwart kunstof schakelaarje met opsteekstekker zit met twee boutjes vast die geel gemerkt zijn voor de fabriekafstelling.

Als die sensor kapot is geeft deze ( idd een verkeerde waarde af en kan de motor vreemd gaan lopen bij de verschillende gasstanden...ect!.

harvey, 16 jaar geleden

dank u wel snowman voor uw bijdrage,maar kan die sensor van het kleppenhuis afgesteld worden of vervangen worden inplaats dat je het heel kleppenhuis moet gaan vervangen.want de dealer vraag voor het vervangen van het kleppenhuis 403,euro en het kost wel een hoop is er nog een ander oplossing.grraag uw hulp.

snowman11000, 16 jaar geleden

Een gasklepsenor kun je niet afstellen om beter te gaan lopen als je dat bedoeld, deze is goed of defect je kunt hem wel verkeerd monteren ,omdat je deze kunt stellen door te schuiven, in de sleufgaten de boutjes zijn niet voor niets afgelakt door de fabriek.Als je zeker weet dat deze klep de oorzaak is ga dan naar een auto demontage bedrijf voor enkele euro heb je een complete andere met sensor en al.

harvey, 16 jaar geleden

hai meneer snowman u maakt mij langzaam maar zeker de weg wijs daar ben ik blij mee.kan de gasklepsensor ook te maken hebben met het functioneren van de gasklepligter.

snowman11000, 16 jaar geleden

Zoals ik al heb aangegeven heeft deze sensor enkel als doel om de stand van de drossel nauwkeurig door te geven aan de ECU.De drossel bedoel ik het gaskleppen huis mee waaraan de gaskabel zit.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.