Volkswagen Golf 1993: auto slaat af en toe af in rechtse bochten.

Bouwjaar: 1993

goedendag,ik heb een golf3,bj 1993,1.6 motor,ABU.als de motor heet is geworden dan slaat de auto in rechtse bochten af en toe af en start niet meteen.pas na 1 minuut of twee dan start ie weer dan kan ik weer verder.of als ik in de file sta en schakel tussen 1 en 2 dan gebeurt het ook dat het weleens afslaat.auto is uitgelezen maar zij kunnen de storing niet vinden.enkel wat er fout is afgelezen is DAT ER GEEN SIGNAAL WORD AANGEGEVEN VOOR HET HOEVEELHEID VERBRUIKT VAN DE BENZINE CODE:OO525 O2-SENOR-G39.EN GEEFT OOK AAN DAT DE GASKLEP SENSOR DEELLAST HET NIET DOET.WIE KAN MIJ ERUIT HALEN WAAROM DE AUTO AFSLAAT.ALVAST BEDANK.HARVEY.

harvey

Geplaatst door harvey (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mark7308 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk op zich niet dat je drie keer hoeft te posten, waarschijnlijk heeft men gewoon geen idee.

Zomaar een paar suggesties:
- Verstopping ergens in de tank
- Slecht werkende brandsstof opvoerpomp
- Water in de bak bij de ECU, wat, als je een bocht maakt een of andere stekker raakt (Golfjes willen nog wel eens last hebben van waterlekkage bij interieurfilter)

Krik de auto eens op aan de rechterkant (door G krachten zullen alle vloeistoffen naar links bewegen in een rechterbocht). Zo heb je kans dat je wat makkelijk de boel kunt checken.
In ieder geval succes, en laat het eens weten als je wat vindt

harvey (0), 17 jaar geleden

hai Mark ,ik zal aan de slag gaan met de door jou gegeven suggesties.kan je mij ook uitleggen wat je bedoeld met ECU en waar van de auto zit het precies.alvast bedankt.Harvey

Mark7308 (0) PRO, 17 jaar geleden

ECU is ander woord voor computer. Deze kast regelt dingen als inspuiting en ontsteking.
Het is een grijze aluminium kast van ongeveer 15 x 15 cm. Zit een grote brede stekker aan vast met een stuk of 20 draadjes.
Eerlijk moet ik bekennen dat ik niet uit me hoofd weet waar de ECU in een Golf 3 zit. Meestal zit deze tegen het schutbord, in de buurt van de accu en in sommige gevallen onder de vloerbedekking aan de passagierskant. Misschien dat iemand anders dit direct weet?
Schiet me nog iets te binnen, heb je een natte vloer? Kan zijn dat door lekkage er wat draden sluiting maken bij de voetenruimte of zekeringkast. Controleer dit ook eens. Zekeringkast zit linksonder bij de voetenruimte.

Het ligt in ieder geval voor de hand dat het probleem ergens in een bewegende vloeistof moet zitten.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

de ecu zit voor onder de voorruit... overgens de zekeringskast zit niet links bij de voetruimte, maar achter de brede kap onder het stuur....

paul,

Mark7308 (0) PRO, 17 jaar geleden

Jep, maar als jij wilt kijken of de kast zelf of de bedrading nat is geworden, zul je toch echt met je hoofd onder het dash bij de voetenruimte moeten zoeken.

harvey (0), 17 jaar geleden

hallo heren bedankt voor jullie suggessties ik zal maar een voor een jullie suggesties nagaan.ff dit nog 2a3mnd geleden heb ik ook mijn kachel radiateur vervangen het bleekt dat het kapot was en dus lekte maar alleen de vloer was niet nat. en ik heb ook ontdekt dat als ik richting geeft naar rechts die knipperlichten sneller knipperen dus in de zij knipperlicht zie ik een beetje vocht in en de rechterzij knipper licht bij de bumpervoor zegt maar, er water in zit.kan dat ook mee te maken hebben dat die auto in rechtse bochten heel af en toe afslaat.dank u alvast

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.