Volkswagen Golf: Lambda Sonde/ KATvervanger, nog eens..

Bouwjaar: 1994

Even verdergaand op mijn vorige vraag:
Weet er iemand of het zo is dat wanneer je Lambda Sonde niet meer, of minder goed, functioneerd, de auto dan meer verbruikt? En hoeveel dat dan zou kunnen schelen..

Kan een 4-gas-test 100% uitsluitsel geven over of de Lambda Sonde wel/niet functioneerd?

Groetjes, en Thanx.

Geplaatst door

hanz4101 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ja Hanz, dan verbruikt ie aanzienlijk meer, en je kan idd met een 4gastest vaststellen of de lambda sonde goed werkt, maar beter nog is een sonde tester want dan zie je exact wat de sonde doet. Houd er rekening mee dat op een auto van 1994 een kat aanwezig hoort te zijn bij de apk!

sytze 0
badge

18 jaar

en zo is het Sytze..

stefan84 0

18 jaar

Geplaatst op 16 maart 2006 om 12:36:01 Wijzigen vervog topic

--------------------------------------------------------------------------------
Beste Hanz,

Geplaatst op 16 maart 2006 om 12:36:01 Wijzigen

--------------------------------------------------------------------------------
Beste Hanz,

Dat jouw Remus demper meer vemogen zou geven zoals jij denkt dat is een fabeltje en dus in werkelijkheid niet zo, het is enkel de sugestie die word opgeroepen door het verandere geluid dat je nu hoort.


Tevens heeft een viertak geen tegendruk nodig om goed te kunnen presteren het is bij een viertakt enkel van belang dat de uitlaatgassen zo snel mogelijk worden afgevoerd.En de beste optie is daarvoor afzonderlijk per uitlaatpoort zonder dat de schokgolven elkaar ondeling kunnen beinvloeden door een niet gescheiden systeem bv.En dan zal een goed vier in een uitlaatspruitstuk wel (iets kunnne bijdragen )aan het vermogen maar das'een heel ander verhaal.

NB: In tegenstelling tot de viertakt heeft een tweetakt motor juist wel weer die tegendruk nodig om aan het vermogen te komen.....maar dat was geen nieuws neem ik aan!..........lamda sonde is zeer goed te controleren of deze nog goed werkt met een scoop de voorgeschreven pulseringen daarvan per sec tellen, enkel dan weet je of deze nog goed is.


Mvg,

snowman11000 0

18 jaar

Hoi,
Ik kreeg een mailtje van ProblemCar. Daarom zet ik even de 'oplossing' van het 'probleem' neer.

Als je lambda sonde kapot is verbruikt de auto (veel) meer. Ik heb er een nieuwe ingezet en het verbruik daalde aanzienelijk. Mijn Lambda sonde was (nog) niet helemaal kapot, hij reageerde veel te langzaam.

Probleem is wel dat wanneer je een nieuwe lambda sonde laat monteren er sommige storingen, die je eerst niet opvielen, sterker naar voor kunnen komen. (zo zeggen ze). Want nadien begon mijn auto echt in te houden en te stotteren. Dat gaat weliswaar vreemd genoeg per dag beter. Hij heeft er last van wanneer de motor boven de 74 graden komt.

Ik ben er nog mee bezig.

Gasklep sensor is gereinigd.
Nieuwe koelvloeistof tempratuur sensor zit er in.



hanz4101 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.