Volkswagen Golf : waterlekkage in de auto

hey mensen,

ik heb echt een groot probleem met mijn golf 3 uit 92"
elke keer als het een beetje hard regent stroomt mijn auto vol met water, het komt ergens uit de kachel, maar deze is niet kapot. heeft iemand suggesties ? alvast bedankt

randy

marlboro66666

Geplaatst door marlboro66666 , lid sinds 16 jaar geleden

19 Reacties

Santa, 16 jaar geleden

Zijn de ontwateringswegen onder de voorruit wel schoon en vrij van troep zodat het water weg kan stromen? Zit er geen prut van bladeren en andere zooi in de weg?

marlboro66666, 16 jaar geleden

is nagekeken zijn schoon.
ik heb wel een powerfilter op mijn auto en die ligt zeg maar in mijn oude luchtfilterbak, zit hier de slang voor de verwarming ook aan of niet ?(die is namelijk open die bak).
bedankt voor reactie!

randy

Santa, 16 jaar geleden

Ligt die luchtfilterbak niet voor in je motorruimte? Hoe lijkt het met het rubber profiel om je interieurfilter?

marlboro66666, 16 jaar geleden

ja die ligt ind voor in de motorruimte, en zit een klep in die open en dicht kan gaan. kan het zijn als die klep open gaat dat er water doorheen gaat ? waar kan ik die interieurfilter vinden ?

P. Kelder PRO, 16 jaar geleden

interieurfilter is bij dit type nog niet aanwezig... wel zou ik zoals santa al noemde de afwatering goed vrij maken...

paul,

Santa, 16 jaar geleden

Dan zou die het water OMHOOG moeten zuigen. Lijkt me niet. Is de evt. afvoer ONDER de accu wel vrij van troep?

snowman11000, 16 jaar geleden

Zijn jouw automatten voordurend nat en beslaan de ruiten bij vochtig weer?? Zo ja dan zou het best mogelijk kunnen zijn dat je ergens een gaatje in de bodem heb zitten waardoor het water naar binne komt,of wellicht een niet goed sluitend of lek deurrubber,

De thermoklep in jouw luchtfilterbak heeft totaal niets te maken met jouw waterlekken,deze slang zuigt warme lucht weg bij het uitlaatspruitsuk. En als je een powerfilter in de bak heb liggen en de bovendeksel eraf heb neem ik aan.dan werkt deze thermo klep ook niet meer wand het systeem moet gesloten zijn.En als het water door het schutbord zou komen dan moet er echt wel een heel groot gat in zitten,,,dus ik denk van niet!

Benny1078 PRO, 16 jaar geleden

Zou toch even onder de parafan zoeken.
Er zit wel geen interieurfilter waarschijnlijk in deze auto of hij is naderhand ingebouwd maar de behuizing zit er wel en deze moet ook goed waterdicht zijn.

marlboro66666, 16 jaar geleden

ik merk al dat er een hele hoop oorzaken kunnen zijn!
mijn ramen zijn ind elke keer beslagen en matten vochtig!
het is wel raar dat de auto over de hele bodem nat is. achter passierstoel was veruit natse (terwijl dat eigenlijk een soort afgesloten bak is) dan zal ik de onderkant maar eens inspecteren en kijken of die behuiziging dicht is. bedankt alweer voor de reacties!

mvg randy

Santa, 16 jaar geleden

ACHTER de stoelen het ergste? Zijn de ontwateringsgaten van de achterportieren wel open? Komt er geen water via de bekleding van je achterportieren (indien van toepassing) naar binnen? Je schreef zelf dat het vanuit de kachel kwam......

marlboro66666, 16 jaar geleden

dat dacht het autobedrijf dus wel, omdat de rubbers van dakraam,en deur goed waren. (het is een 3 deurs auto) morgen gaat hij weer terug naar de garage om alle mogelijke nieuwe oplossingen na te kijken, ik houd jullie op de hoogte!

Santa, 16 jaar geleden

DAKRAAM? Heb je een schuifdak?
Zijn dan je afwateringskanalen wel open?

marlboro66666, 16 jaar geleden

ja heb een dakraam die kanaaltje zijn goed open zijn ook gecontroleerd, in de deur weet ik dus niet of ze die hebben gecontroleerd, als het dakraam zou lekken zou ik toch ook visueel water moeten zien op mijn plafond ?

Santa, 16 jaar geleden

Zijn de afwateringskanalen echt goed gechekt? Deze slangetjes lopen via de A-stijl naar beneden en komen voor bij het scherm uit. Al gecheckt met water of ze wel doorstromen? Zijn vaak door bladeren en smurrie verstopt geraakt.
Probeer maar eens of er wel water door heen komt...

Butsman, 16 jaar geleden

Heb je een barst in je voorruit tot onderaan? Dan sijpelt het zo achter je dashbord achter je tappijt langs naar je vloermatten.

marlboro66666, 16 jaar geleden

nee ik heb geen barst in me voorraam. ps deze auto heeft wel een interieurfilter.

Santa, 16 jaar geleden

Heb je nu al eens wat gecontroleerd en wat zijn je bevindingen tot nu toe?

marlboro66666, 16 jaar geleden

me hele dashbord eruit gehaald en de waterslang erop gezet wat blijkt nou, onderin lekt de ruit, dit lekt op de kachel en dit loopt via de kachel de auto in. voorruit word en momenteel opnieuw in gekit, hoop dat de problemen nou weg zijn!

marlboro66666, 16 jaar geleden

als ik me auto nou in de carwash zet dan blijf hij droog :D nou maar eens wachten op een flinke regenbui! maar ik ga ervanuit dat het probleem is opgelost! mensen bedankt voor alle reacties!

mvg randy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.