Volkswagen : gaspedaal

Graag zou ik willen weten of dit een bekend verschijnsel is bij deze auto.

Als de motor koud is bij een laag toerental bij inpakeren bv dan gaat het gaspedaal vaak op en neer en word dan terug getrokken onder je voet, en hiermee loop het toerental dan iets op,is dat normaal en of staat dan de gaskabel soms te strak wie kent dit probleem ?

snowman11000

Geplaatst door snowman11000 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

gaskabel....? deze auto heeft helaas geen kabel

paul,

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

het bewegen van het gaspedaal komt door het regelen van de motor.

het gaspedaal si dus niet het probleem maar een stationair/ lage toeren probleem veroorzaakt deze beweging van het gaspedaal.

laat de auto eens uilezen. misschien heeft deze wel een storing opgeslagen (hier hoeft geen lampje door te gaan branden.)


mvg

sander10766 (0), 18 jaar geleden

Dit is volkomen normaal, bijna alle vw / audi benzine motoren doen dit. Het voorkomt het uitslaan door een te laag toerental.

gr sander

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de auto geen gaskabel heeft kan het gaspedaal ook niet uit zichzelf bewegen.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

De V5 met motorcode AGZ heeft nog wel een gaskabel, en een stelmotor op de gasklep.
De gaskabel is in augustus 2000 verdwenen, toen zijn er 20 pk en 10 extra kleppen voor in de plaats gekomen.

Als jouw gaspedaal meebeweegt staat de kabel simpel weg te strak.

Als de motor uit is moet de gaskabel netjes vrij over de geleiding van de gasklep liggen. (paar mm ruimte) Je kunt hem verstellen met een soort steekklem op het punt waar de gaskabelbuitenmantel vast zit.

Het kan ook dat jouw gaskabel niet meer lekker gangbaar is, vervang hem dan.

succes

guate (0), 18 jaar geleden

@Sander: Heeft een Polo 1.4 16V /2001 dit zelfde verschijnsel? De auto beweegt (voornamelijk als ie koud is) zelf het pedaal, maar ik kreeg steeds meer storingen dat het toerental te laag terugloopt en het toerental ´zoekt´ tussen de 600 en 1000 toeren.
Afgelopen week een tandje erger dat de motor afslaat tijdens het ontkoppelen. Soms als je rustig afremt blijft de motor net lopen rond de 400-500 toeren, maar geef je dan vlot gas en de toeren vallen weer terug dan slaat ie af.
Op dit moment heb ik het stationar toerental iets hoger gezet, de motor blijft op 900 toeren staan bij koude motor, maar bij warme motor ongeveer 1500 toeren.
Waar zou ik dit probleem moeten zoeken? Kabel, gasklep, aansturing door de computer? Het is voor mij een beetje lastig om de auto aan de computer te hangen bij de dealer.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

@quate, van de polo gewoon het gasklephuis schoonmaken en opnieuw inleren. Het laatste moet met de computer gebeuren. 70% kans dat jouw probleem dan over is

Stationair toerental verhoogt???? Leg mij es uit hoe je dat gedaan hebt??
Als je het met de gaskabel gedaan hebt ben je zelf de veroorzaker van de storingen die de auto heeft.

Ray711 (0), 18 jaar geleden

Doet de 1.8t van mij soms ook, als je auto pas gestart hebt.
Volgens mij ook gewoon normaal.....

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

http://img131.imageshack.us/img131/9648/..." border="0" width="104" alt="Image Hosted by ImageShack.us" />

het beweegt altijd wel iets.....

paul,

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Ja idd ik heb de gaskabel al gecontroleerd op vrije slag en was goed wand deze auto heeft nog wel een kabel.maar blijft het terugtrekken nog steeds doen en zal wel te maken hebben met het corigeren van staionair lopen zodat de motor niet afslaat bij een te laag toerental.

Gr,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.