Volkswagen Golf IV: Gaspendaal en EPC

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste lezers,

Ben al enige tijd aan het zoeken op dit forum naar een oplossing voor een probleem die ik heb met mijn Golf 4.
Heb het gaskleppenhuis laten reinigen en de bekabeling na gekeken. Al verschillende keren tevergeefs bij de garage geweest maar die kan me ook niet helpen.

Het probleem is als volgt.

Als ik gas geef valt deze soms uit en moet ik het gas helemaal loslaten om vervolgens weer gas te kunnen geven.
Ook merk ik dat op de snelweg het gaspedaal soms inhoud en opeens meer toeren gaat maken terwijl ik dezelfde hoeveelheid gas blijf geven. Dit is niet extreem maar ik merk het wel.

Ook het EPC lampje gaat soms branden en de auto houd dan in. Als ik de auto uitschakel en vervolgens weer start is dit over maar soms na enkele minuten soms na een half uur gaat het EPC lampje weer branden. Soms ook niet.

Ik heb het idee dat het met vochtig en koud weer erger is dan met warm weer. Dit probleem speelt al sinds vorig jaar en heb de hele zomer hier geen tot weinig last gehad. Maar vandaag met de mistige ochtend kwam dit probleem opeens weer terug. Heb de motor op een stukje van 30km wel 3x uit en aan moeten zetten. Maar op de terug weg en vanmiddag totaal geen last meer gehad.

Wie kent dit probleem en weet de oplossing. Alvast mijn dank!

Woutergolf

Geplaatst door Woutergolf (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Oga (0), 9 jaar geleden

Wouter,

Heb je de auto uitgelezen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.