Volkswagen Golf V: geen can bus vw golf v

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi bag

Hallo, we hebben een auto binnen gekregen die tijdens het rijden stil is gevallen. Nu kunnen we alleen het regelapparaat uitlezen van de motor. Het probleem is dat de hoofdrelais niet wordt aangestuurd. Ik kan geen enkele component uitlezen want hij mist de can-bus. Can gateway is ook niet uittelezen. Alle zekeringen nagekeken. Volgende is vervangen. boordnet computer, can gateway computer, centrale ecu van de motor, centrale zekeringen kast onder de motorkap. Ik heb de kabelboom opengemaakt om te kijken of er een draadbreuk is maar niet gevonden. Radio en carkit afgesloten. Iemand nog een idee waar ik verder nog kan zoeken.

graag hoor ik t

groeten ed

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

janh5107 (0) PRO, 11 jaar geleden

als hij de can-bus mist zou ik deze als eerste doormeten.Heeft de gate-way wel zijn voedingen (+30 en +15) en
massa's. Instrumentenpaneel defekt?

grt, Eshuis Auto Support.

at (10) PRO, 11 jaar geleden

Hallo, can gateway heeft geen voeding. zit er misschien nog ergens een zekering verstopt?

at (10) PRO, 11 jaar geleden

Het probleem wat de can gateway is opgelost. Maar de auto loopt nog steeds niet. We hebben het probleem dat de hoofdrelais geen massa heeft. de remlichten blijven ook branden. andere schakelaar gemonteerd helpt niet. Als je het contact aan zet dan zie je heel even de remlichten knipperen en daarna blijven ze branden. Als je de hoofdrelais een massa geeft dan gaan de remlichten uit en dan loopt de auto ook. Maar dan blijft het relais continu bekrachtigd. Iemand een idee?

groeten ed

at (10) PRO, 11 jaar geleden

Heeft iemand een schematische tekening voor mij van de stroomloop van de hoofdrelais?

groeten ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.