Volkswagen Polo: Geen communicatie met motor ecu

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: AZQ 12.12V

Hallo,

Ik heb een polo 12.12V AZQ met een probleem; eerst liep ie soms en sloeg if af dan was het passé. Deze ECU was ook niet meer uit te lezen. Toen liep ie helemaal niet meer, motor regelapparaat vervangen, dat was defect. Nu kan ik wel het motor regelapparaat uit lezen maar lopen doet ie nog steeds niet. Alle zekerigen een voor een twee keer gechecked, relais na gemeten. Ik weet het niet meer ?

Zou het kunnen zijn dan de canbus interface ook stuk is ?

De ABS ECU, STUUR ECU, ect gegeven allemaal als fout aan dat er geen communicatie is met motor ECU. Verder kun je behalve foutcodes lezen niets doen in het het motor managment scherm. Alle ander vakjes kun je niet aan klikken (LOGIN, ADAPTION ETC)

Met vriendelijke groet,

Roy

royhurks

Geplaatst door royhurks (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

volgens mij is hier een flash voor (software update) en evt achteraf ingebouwde radio ook ff ontstekkeren.. wil ook nog weleens voro problemen met met het binnenkomen van ecu's veroorzaken.


mvg

royhurks (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord,

Er zit geen radio meer in, die heb ik er als eerste uitgehaald. Volgens mij is ook dit motorregelapparaat stuk. Of de can bus controller in de auto is defect omdat hij geen motor signalen meer door geeft. Zou dat kunnen ?

Ik vind het zo vreemd dat ik alleen maar de fout codes kan uitlezen en voor de rest niets in het motor managment 1 scherm. Normaal kun je veel meer, zie eerste bericht.

Iemand nog een idee ?

Groetjes Roy Hurks

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waar is hij mee uitgelezen.?
En deze ECU is nu wel uit te lezen, en geen fout?
Oiram

chipservice noord-holland (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo,

de ecu moet gepaard worden met het instrumentenpaneel dus niet alleen ingeleerd !,maar de logincodes moeten overeenstemmen daarvoor moet je wel de code van het instrumentenpaneel weten en die van de ecu
anders kom je er niet in
als je mij de onderdelen opstuurt dan kan ik de codes uitlezen.

groeten chipservice

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij de dealer kunnen ze dit zo online inleren.
Het chassisnummer moet namelijk ook worden overgenomen uit het instrumentenpaneel.

leoo (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb je ook met een scope het signaal gemeten? Can low en high?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.