594 bezoekers online

Volkswagen Golf II : Geen radio meer Golf 2

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 MH

Hallo,

Ik was een tijdje bezig geweest met het aansluiten van mijn nieuwe autoradio in de Golf. Veel draden waren door de vorige eigenaar doorgeknipt, en ik heb dit dus weer allemaal aangesloten.

De radio ging aan, en na ongeveer 20 seconden wilde ik de antennekabel in de radio doen, maar terwijl ik die in de radio deed ging de radio uit. Ik dacht dat de loshangende draden ( die niet aangesloten moesten worden ) contact hadden gemaakt bij die beweging, en er dus kortsluiting was ontstaan. Heb dus de zekering van de radio vervangen, en de desbetreffende zekering van de auto, maar de radio geeft geen gehoor meer.

Iemand die mij verder kan helpen?

Jordi.

HofsVW

Geplaatst door HofsVW , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

stefan84, 9 jaar geleden

Jordi,

Meet eens op de kabels bij de radio of er nog spanning op staat, meestal is de rode de constante + en de gele de geschakelde + ( Dus bij contact aan )

Het kan zijn dat de rode of gele geen spanning meer krijgt en daarom de radio niet aangaat, maar als jij de antenne erin steekt, dan mag de zekering niet kapot gaan, anders gezegd, sluiting maken, loop de bedrading nogmaals na en kijk waar ze de spanning vanaf gehaald hebben.

Gr Stefan

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

heb je wel spanning en massa op de juiste draden,ik vermoed dat u de draden verkeerd hebt aan gesloten. want toen u de atenne aansloot=massa ging het fout dus er zit een draad verkeerd

HofsVW, 9 jaar geleden

Volgens mij zit alles goed aangesloten, maar het is zo'n zootje ( draden zijn een keer doorgeknipt geweest ) Ik zal de bedrading nog eens controleren en doormeten.

golfprobleem, 9 jaar geleden

Je kan ook even een nieuw kabeltje trekken van de plus en de min op de accu. Als je geen gaatje hebt waardoor ze naar binnen kunnen, kan je er eentje bij boren.

De draadjes in het dashboard zou ik netjes afdoppen zodat er geen sluiting ontstaat.

Heb je met het insteken van de antennekabel iets te hard aan de draadjes getrokken omdat je weinig ruimte hebt, dan kan er weleens eentje los zijn of geen contact maken.

Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.