Volkswagen Golf II : toerental blijft hangen en bij gas geven backfire en dan motor u

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 i (rp) 90 pk

Beste allemaal,

Wie weet wat dit voor oorzaak heeft.

Sinds een paar week heb ik het probleem dat mijn toerental blijft hangen als ik het gaspedaal heb gebruikt. Het kan variëren ommenabij 2000 t/m 5000 toeren stationair. Als ik de motor uit zet en een uurtje wacht en daarna de auto start gaat de motor direct weer naar de toerental waar hij bleef hangen. Na een dag wachten loopt de motor weer zoals hij hoort stationair. wanneer hij weer warm word begint het weer van voor af aan.
Ik heb de auto voorzien van een nieuwe lambda sensor en het gasklephuis schoon gemaakt maar dat helpt niets.

Bij dit probleem heb ik het volgende er ook nog bij: Bij het gas geven heeft de motor de zogenaamde 'backfire' waarna de motor direct uit is.
Ik heb de ontsteking laten nakijken en alles was in orde bevonden ook het ontstekingstijdstip.

Wie weet wat dit kan zijn want, ik weet het niet meer met mijn auto.

kamst87

Geplaatst door kamst87 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Sander,

Een backfire kan duiden op een verkeerd ontstekings tijdstip of te arm mengsel, gezien je klachten vermoed ik een te arm mengsel, dan kan valse lucht zijn aan inlaat en slangen, of bv een defecte temp sensor die een te lage waarde geeft en zodoende te weinig brandstof geeft.

ls hij zo hoog loop en je gaat ermee rijden, hoe loopt de motor dan ?

Is het probleem ineens ontstaan of na reparatie van iets dergelijks ?

Gr Stefan

kamst87 (0), 13 jaar geleden

Stefan,

Ik kan eens gaan kijken of het aan de vacuüm ligt en het toerental heb ik ook als ik ga rijden dan moet ik hem afremmen anders ga ik met de auto aan de loop. tijdens dat dit gebeurt loopt de motor ook niet onregelmatig. En zoals het plotseling kan komen is het ook zo weer weg. Dan loopt de motor weer 1000 toeren.

Het oplopen van de toeren komt vooral als ik normaal gas geef en als dan de motor blijft hangen geef ik gas en gaat het nog hoger lopen.

Het probleem kwam tijdens het rijden toen de auto ineens de gaspedaal onder mijn voeten weg haalde.

kamst87 (0), 13 jaar geleden

Om het verhaal duidelijk te maken. de motor kwam eerst met de symptoom op hol slagen en toen kwam het backfire verhaal er nog bij.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Vreemd,

Je zegt het gaspedaal verdween onder je voeten, controleer eens de gaskabel en evenueel de gasklep, het zal toch niet zo zijn dat dit op de e.o.a. manier klemt en daardoor je toeren blijven hangen..Maar dat verklaar dan nog altijd de backfire niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.