Volkswagen Jetta: geen stroom op contackt draad radio

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 code pn

hallo,
als ik mijn contackt aan zet heb ik geen stroom op de radio draad.(zekering is heel),mijn zwager heeft een golf uit het zelfde jaar en als hij zijn sleutel er in steekt(in het contackt he)dan heeft hij direct stroom.hij hoeft hem dan niet om te draaien(de sleutel)wie heeft dit meer mee gemaakt?en wat kan dit zijn is dit zelf te doen.
groetjes willem.

willem12119

Geplaatst door willem12119 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

willem, wat eerst belangrijk is om te weten of er iets veranderd is, want dat kan ik niet uit jou verhaal halen. Je kunt de radio nl aansluiten op een draad waar altijd spanning op staat (continue 12 volt), zodat je de radio met zijn eigen knop uit en aan moet zetten. Je kunt de radio ook aansluiten op een draad waar pas spanning op komt als het contact omdraait (geschaklede 12 volt) Vaak heeft een contactslot meerdere standen en dus meerdere geschakelde draden. Sjaak

willem12119 (0), 18 jaar geleden

sjaak,ja op een draad staat altijd stroom,maar ik heb dus een radio die voor het geheugen continue 12 volt moet hebben dat werkt goed.en er is een draad waar 12 volt op moet komen als je het contactslot op een bepaalde stand zet,maar als ik dat doe komt er geen spanning op.maar ik heb nu de radio voor de schakelaar van de achterruit-verwarming aangesloten,want die schakelt hij wel uit en aan op het contactslot.kan dit zo blijven zitten?
willem.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de stroom maar achter de zekering gepakt hebt en er GEEN zwaardere zekering in gedaan hebt is het grootste risico dat de groep te zwaar belast is (te veel stroomverbruik) en dat de zekering doorbrandt. Sjaak.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

normaal gesproken moet dit toch ook op het contactslot werken,misschien een stomme vraag,maar je hebt toch wel de juiste kabel van het contactslot genomen >?

en anders klopt het inderdaad wat sjaak al zegt,

je kan geluk hebben met het kapot gaan van de zekering,maar als het enkel de radio betreft die toch al niet veel verbruikt zal het enigzins meevallen,als radio en achteruit verwarming samen aanstaan.

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.