Volkswagen Polo: geen vermogen bij wegrijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i AEE

We hebben hier een polo automaat die bij het wegrijden geen of zeer weinig vermogen heeft. Ook bij stilstaande auto als je dan gas geeft smoort hij. De uitlaat gassen zijn met de co tester gewoon hetzelfde als een andere auto zonder problemen. Het volgende is er al uitgewisseld of vervangen. Inlaatspruitstuk druksensor, lambdasensor, rotor en verdelerkap, gasklephuis, bougies, ontstekingstijdstip gecontroleerd, alles gecontroleerd op valse lucht. Het gekke is dat we geen foutcodes hebben. Ook als we de stekker van de lambdasensor eraf pakken hebben we geen foutcodes, maar de auto lijkt dan wel meer vermogen te hebben. Als je met de auto rijd en je bent boven de 2500tpm is het vermogen ineens terug. We hebben hem uitgelezen met de KTS, maar kunnen helaas geen meetwaardeblok lezen bij dit type motor. Heeft iemand dit ooit vaker aan de hand gehad.

Alvast bedankt Passatje.

Passatje

Geplaatst door Passatje (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

heb je de uitlaat al eens losgegooid meteen vooraan?? je weet maar nooit.

Passatje (0) PRO, 12 jaar geleden

Auto komt volgende week weer. Daar had ik ook al aan gedacht dus daar gaan we maar mee beginnen. Laat jullie wel weten hoe het afloopt.

Groeten Passatje.

Passatje (0) PRO, 11 jaar geleden

Katalysator zat helemaal dicht. Nieuwe gemonteerd en het probleem was weg.

Bedankt Passatje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.