Volkswagen Jetta: gelijk aanslaan bij koude motor maar niet stationair blijven dra

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Zodra starten gelijk aanslaan bij koude motor, niet zelf blijven draaien zonder gaspedaal, verder prima rijdend, maar afslaan zodra je bij de stoplicht komt en de motor warm is , terwijl je eventueel nog uitrijdt kun je hem gewoon weer starten en slaat hij gewoon weer aan.
Alles gecontroleerd, wel net daarvoor het wasthermostaatje vervangen en slang naar rembekrachtiger en T stuk vervangen.
Wie heeft er goede tips of ideeen wat ik nu nog na kan kijken
Alvast bedankt!

vweetje

Geplaatst door vweetje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Volgens mij de stationair regelaar op de carb stuk ?komt wel vaker voor..

Of deed hij dit voor de reparatie niet ?

Wat is de motorcode ?

Gr Stefan

vweetje (0), 14 jaar geleden

nee had er voor de reparatie geen last van, hij reed gewoon goed tot hij ineens nadat ik de motor uitdeed stond te stomen als een gek vanonder de motorkap waardoor later bleek dat de wasthermostaat kapot was er kwam allemaal koelvloeistiof uit, er kwam iemand bij om me te helpen en die brak helaas het verbindingstuk naar de T splitsing van de slang van de rembekrachtiger af waardoor ik ook deze moest vervangen, na dit gedaan te hebben en alles nagekeken deed hij zoals het omschreven probleem .

vweetje (0), 14 jaar geleden

Je sprak over de motorcode waar vind ik deze?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

de motorcode is te vinden op het onderblok,net onder de cilinderkop,even met een schuurpapiertje eroverheen en je ziet weer wat er staat..de 2 letters zijn voldoende..als je de kap opent aan de bestuurderskant.

De motor is dus warm geworden ? verbruikt hij koelvloeistof nu ? ik neem aan dat de temperatuur e.d. in orde is..en dat de slangen van de radiator niet keihard zijn ? ( van de druk )

Indien alles in orde is,en hij eerst wel goed liep kan het zijn dat je wat vergeten aan te sluiten bent,of dat er iets verkeerd zit qua vacuum slangetjes..

vweetje (0), 14 jaar geleden

Zo op het oog niets te zien wat los hangt of verkeerd zou zitten, al honderd keer alles nagekeken,hij verbruikt niet echt koelvloeistof nu momenteel, de letters kan ik trouwens niet vinden wel allemaal cijfers maar daar heb je waarschijnlijk niets aan zeker?
De slangen van de radiator zijn niet keihard.
De ontsteking is ook nagekeken of deze op tijd staat en is ook goed

vweetje (0), 14 jaar geleden

ik heb hem net weer geprobeerd en momenteel blijft hij stationair draaien zolang de motor maar koud is als ik er mee ga rijden slaat hij nog steeds telkens af.

vweetje (0), 14 jaar geleden

als hij warm wordt, verder geen gestotter of iets anders

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.