Volkswagen Tiguan 2010: Geluid schakelen incl video

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 110

Ik kom hier even binnenvallen om te vragen voor jullie hulp. Ik ben sinds enkele maanden in het bezit van een Tiguan uit 2010. Verder een superfijne auto ook om gewicht mee te trekken, maar hij maakt een zeer vervelend geluid bij het schakelen. De ene keer wel, de andere keer niet, ik kan geen verband vinden tussen temperatuur, weer etc. De garage waar ik hem heb gekocht heeft inmiddels wat dingen vervangen (turboslang, druklager) maar hij is nu vijf keer terug geweest en het probleem is nog niet opgelost. Ik begin de hoop hierin dan ook een beetje te verliezen.

Heeft een van jullie hier ervaring mee?

https://www.youtube.com/watch?v=3K_e-lQB...

November108

Geplaatst door November108 , lid sinds 4 maanden geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Gebeurt het met gas los laten , en hoor je het dan voor of na dat je de koppeling intrapt ?

November108, 4 maanden geleden

Het gebeurt met het op laten komen van de koppeling, vanaf het aangrijpingspunt omhoog.
Heel zelden gebeurt het ook als ik de koppeling al helemaal omhoog heb laten komen en gas wil geven, dan voelt het alsof ie even blijft 'hangen' (beetje overdreven, gaat heel vlot), dan maakt ie het geluid en dan pas komt het gas in.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Maakt het uit of je de koppeling langzaam of snel op laat komen ?
Ze hebben het druklager vervangen , de bak is er achter we geweest , hebben ze toen ook de speling van het 2 massa vliegwiel gecontroleerd ?

November108, 4 maanden geleden

Nee, daar heb ik geen verschil in gemerkt!
Ja de bak is er helemaal uitgeweest, ik zal woensdag bij de volgende afspraak navragen voor het vliegwiel. Zou dit de oorzaak kunnen zijn?

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Het vliegwiel bestaat uit 2 delen die ten opzichte van elkaar draaien/bewegen , kan slijtage op komen , als je de motor uit zet hoor je dan een tak tak geluid of een rammelend geluid ?

November108, 4 maanden geleden

Bedankt voor de uitleg!
Nee, de motor maakt geen bijzondere geluiden bij het uitzetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.