Volkswagen Tiguan Allspace 2020: Irritante waarschuwingsgeluiden of piepjes

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: DPC, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 110

Voor het eerst sinds jaren rijd ik geen Volvo, en ik ben best tevreden met deze Tiguan, echter word ik stapelgek van alle waarschuwingsgeluiden die hij produceert.

- Gepiep met deur open bij draaiende motor in P
- Gepiep dat de sleutel niet in de auto is bij draaiende motor in P
- Gepiep dat de deur open staat met draaiende motor en in R (bij achteruit rijden met aanhanger, zelfs nadat je twee maal de elektrische handrem er af moet halen)
- Gepiep bij openen van de elektrische achterklep
- Zeer veel valse meldingen van de parkeersensoren (dit zal hoogstwaarschijnlijk een garantie geval zijn)

Dit heb ik overlegd met de dealer, en zij wisten mij gerust te stellen dat dit uitgeprogrammeerd kan worden. Vandaag is de afspraak en de betreffende monteur wist mij binnen 1 minuut te vertellen dat hij er niks aan ging doen. De geluiden zijn 'verplicht' en nodig voor de veiligheid. De parkeersensoren zou wel worden onderzocht / opgelost.

Nu ben ik benieuwd of iemand weet dat dit inderdaad niet uitgeprogrammeerd kan worden, en of er andere manieren zijn om van de geluiden af te komen? De speaker achter word bij mijn weten enkel gebruikt voor de achterklep, dus die zou af te koppelen zijn? Voorin is wellicht wat lastiger?

Bedankt voor de reacties!

SPR30667

Geplaatst door SPR30667 , lid sinds 1 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.