Volkswagen Passat: gerammel op de ophanging

Bouwjaar: 1998

Hallo nog eens met mij. Al een tijdje hoor ik een gerammel aan de linkerkant van de auto bij hobbelige wegen. Ook als je uiterst links of rechts draaid hoor je een gekraak. Maar ik heb wel visueel gezien dat de rubbers verduurd zijn. De onderste heb ik gekontroleerd met een bandijzer en daar heb niks abnormaals gezien. Nu ik de voorwiellager toch ga vervangen wil ik de bovenste de twee draagarmpjes vervangen. Wat is jullie mening? Dank U.

erdar

Geplaatst door erdar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo erdar

de bovenste reactie stangen komen nauwelijks voor! mocht er gekraakt hoorbaar zijn wordt dit veroorzaakt door de rechte draagarm onderzijde.. overgens valt er met een bandenlichter weinig waar te nemen..

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Hallo, de gerammel kan dan ook van die rechte draagarm zijn of wat? Wat zijn dan de symptonen van de onderste krommme draagarm? Dank u Paul voor de snelle reacties?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar..

inderdaad de onderste rechte draagarm daar komt het kraken vandaan, een rommelend geluid kan zijn stuurkogel of bovenste reactie arm(pjes)

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Dank U Paul.

flip3052 (0), 18 jaar geleden

De spoorstang,die naar het stuurhuis gaat,heeft een kogelgewricht aan de kant van het stuurhuis.Kijk die maar eens na,ze gaan wel eens kapot en geven een tokkend geluid als je door een put rijdt.

erdar (0), 18 jaar geleden

Hallo, ik heb nog niet lang geleden de spoorstangkogel, die bevestigt is op de veerpoot, vervangen. Maar dat laatste van jou heb ik niet goed begrepen. "kogelgewricht aan de kant van de stuurhuis" wat bedoel je ermee? Paul had gezegd de reactiestangen. Paul heeelp? Dank je.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar..

alles kan natuurlijk slijten, de moeilijkheid van dit ophang-systeem is, de juiste draagarm of kogel er uit te vissen! kwestie van kijken en goed voelen.. met de wielen los van de grond..

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.