Volkswagen Polo: Gloeibougies vervangen polo 1.9D 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Beste sleutelaars,

Elke dag start mijn auto slechter. Zelfs na 10 keer voortvloeien doet ie het met moeite. Nu wil ik de gloeibougies gaan vervangen maar kan nergens degelijke info vinden. Hoeveel werk is het, het ziet er uit alsof ik de dieselpomp moet verwijderen.

VFR16V

Geplaatst door VFR16V (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Het is een beetje een priegelwerk maar met 3 kwartier moet het te doen zijn. Goed gereedschap is het halve werk.

VFR16V (0), 11 jaar geleden

Goed gereedschap heb ik wel in huis, ik weet alleen niet wat ik allemaal moet verwijderen voordat ik er bij kan. Het is niet praktisch als meer onderdelen verwijder dan noodzakelijk is ;)

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Peter gewoon beginnen . Doe wel voor onverwacht gloeien de minpool van de accu. Bij een paar kan je zonder leidingen los te halen bij .
Door die hogedrukleidingen weg te nemen krijg je veel meer ruimte maar het aanslaan van de motor kan straks wel 10 sec. duren. Vet verder de schroefdraad van de gloeier in met wat grafiet houdend smeermiddel.
Succes.

VFR16V (0), 11 jaar geleden

Bedankt Punt, is dat alleen bij de eerste start na het verwijderen?
Verder, kan ik er op het oog met een ringsleutel bij, is dat verstandig of toch een pijpsleutel gebruiken?

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

zoals eerder gemeld; "goed gereedschap is het halve werk" , dus een goede pijpsleutel of ring sleutel voldoet prima!!
Ik wil daar wel aan toevoegen; sommige mensen kunnen zelfs met goed gereedschap, nog niet "uit de voeten".

VFR16V (0), 11 jaar geleden

Snap ik. Ik gebruik gereedschap in de categorie Snap-On techangle en Gedore. Het probleem is alleen dat ik verhuisd ben en dus mijn nieuwe garage moet verbouwen alvorens ik er fatsoenlijk in kan sleutelen. Auto is dagelijks nodig en ik heb weinig tijd. Ik ga er van de week eens aan beginnen.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Zo vast dat ze afbreken heb ik bij deze motoren niet meegemaakt . Op mijn werk hebben we voor het loshalen een geknikte ratel ringsleutel 8- 13 met omkeer . De verstuiver bij de pomp even er uit voor de ruimte. Liefst monteren met een nieuwe brandplaat 70 NM weer vast
De gloeiers durf ik niet te zeggen .
Succes.

VFR16V (0), 11 jaar geleden

't is gelukt. Wegens gebrek aan ervaring met deze motoren en het daaruit voortvloeiend tijdgebrek heeft een ander formumlid het voor me gemaakt. Starten en lopen... bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.