Volkswagen Golf: Golf 1 1.5 gls 1979---> Hort en stoot

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Ik heb een oude volkswagen golf cabrio 1.5 gls met 4 ton op de teller. Soms loopt de auto prima, alleen de volgende keer loopt hij ontzettend beroerd, hort en stoot, loopt niet stationair. Soms doet hij dit dagen achter elkaar en dan opeens doet hij het weer een dag prima.
We hebben de carburateur (wat een verkeerd type schijnt te zijn) al een keer gerviseerd maar dat heeft niet geholpen, ontsteking is afgesteld, nieuwe contactpuntjes, geen resultaat.
Als de auto een goede bui heeft loopt hij min of meer prima, we hebben hem wel een stuk hoger stationair laten lopen (1300 toeren) anders slaat hij soms af. En hij bokt een beetje als je vanuit lage toeren met veel gas wilt wegrijden.

Wie heeft suggesties waaraan het zou kunnen liggen?

15glscab

Geplaatst door 15glscab (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

ontstekingshuis versleten; vervroeger vast of membraan lek.

15glscab (0), 17 jaar geleden

De vervroeging werkt, die heb ik getest. Hoe kan ik testen of het ontstekingshuis versleten is?

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

speling op rotoras......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.