Volkswagen Golf 1983: Golf 1 tellerklok

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik heb een probleem met de tellerunit van mijn Golf 1, het tempratuurlampje blijft knipperen als de motor draait, op dat moment functioneert wél de tijdklok zodra ik mijn verlichting aan doe op dimlicht of alleen op stadslicht stopt het tempratuurlampje met knipperen en doet mijn tijdklok het niet meer.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

Groet Hilko

Geplaatst door

hilko (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

naast de zekeringkast zit het z.g. massakroontje, een blokje met een parker in de carrosserie, waar alle bruine massadraden op gestoken zitten. dit demonteren, schoonmaken, rotte stekers vervangen en waarschijnlijk probleem opgelost.

audia4 0
badge

12 jaar

Hallo Harry,

Bedankt voor je reactie, ik heb het net geprobeerd maar helaas dit was het niet, ik vond ook geen roest of slechte stekkers.
Ik ben er al wel achter dat het verder niet aan de bekabeling van mijn auto ligt omdat ik net een teller uit een golf 1 cabrio gebruiikt heb deze werkt wel ook de toerenteller die daar wél op zit doet het gewoon incl het lampje voor groot licht en het lampje voor de tempratuur doet het.
Deze teller heb ik weer nodig voor mijn cabrio als die klaar is, ik ben dus op zoek naar een andere teller, nu heb ik er een gevonden op marktplaats die is voor een Golf 1 diesel, past die ook op een benzineuitvoering(dit is ook één met toerenteller)

hilko 0

12 jaar

diesel past niet op benzine.... helaas. toerenteller werkt anders, en stekkeruitvoering en bezetting komt ook niet overeen.
controleer de print van de tellerklok eens heel goed op loszittende componenten of baanbreuk....

audia4 0
badge

12 jaar

Oké weet ik voldoende, bedankt voor je snelle reactie's

Gr Hilko

hilko 0

12 jaar

check eens of de spanningregelaar op de tellerklokunit nog wel werkt, die zit achterop, is een transistor met 3 pootjes en een schroef of klemmetje.

ding moet 10 volt afgeven, ongeacht de spanning die de dynamo geeft. hierop werken de toerenteller en temperatuurmeter.

het compontent is op nummer te koop bij conrad.... (bij de dealer betaal je als het uberhaupt nog verkrijgbaar is 10x teveel hiervoor)

audia4 0
badge

12 jaar

Das een goeie, ik heb er nog wel één liggen die kan ik wel even overzetten, past die van een Golf 2 daar ook op?

hilko 0

12 jaar

yep

audia4 0
badge

12 jaar

Oké ga ik morgen proberen je hoort hoe het afgelopen is

Gr Hilko

hilko 0

12 jaar

Hallo Harry,

Dat was de gouden tip, ik heb de spanningsregelaar van die Golf 2 overgezet evenals de complete printplaat en de klok ( de klok van die andere teller was kapot en het glas was beschadigd) en nu werkt alles weer perfect, nogmaals bedankt.

Gr Hilko

hilko 0

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.