Volkswagen Golf: Golf 2 defecte verwarming

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine

Hallo,

Sinds kort rij ik een Golf 2 uit '89, rijd prima alleen heeft deze het bekende verwarmings probleem.

Heb al een aantal berichten gelezen over dit probleem.

Hij heeft inderdaad het ventiel wat bij de terugroepactie is geplaatst en als de motor op temperatuur is komt er alleen nog koude/lauwe lucht de auto in.

De 2 slangen die uit het schutbord komen zijn dan ook koud/lauw en de slangen voor het ventiel zijn warm/heet.

Mijn eerste vraag is: Is het een optie om een ventiel bij de sloop te kopen (meestal met garantie toch?) of kan ik dit beter bij de dealer doen en wat kost zoiest.

Mijn tweede vra(a)g(en): Ik heb weinig ervaring met auto techniek, wel een technische opleiding gedaan. Is het goed te doen om dit onderdeel zelf te vervangen?

Het ziet er simpel uit, aantal slang klemmen eraf en het onderdeel is te vervangen. Hoe zit het met het water? dat door deze leidingen loopt, moet ik dit bijvullen? ontluchten? Dit heb ik nog niet kunnen vinden op het forum...

mvg,

en alvast bedankt...

Tom

tomjansen

Geplaatst door tomjansen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Tom,

De ventielen zijn nieuw niet meer te krijgen en op de sloop zijn ze bijna allemaal naar z'n grootje.

Je kunt 2 dingen doen:
1. De ventielen eruit halen en de slangen met twee stukjes pijp doorverbinden. Dan werkt het weer maar het risico is dat de kachelradiator klapt na een tijdje. (daarvoor zijn deze ventielen toen geplaatst. de kachelradiatortjes waren zwak)

2. Een nieuwe kachelradiator kopen en in een ochtendje sleutelen erin zetten en de ventielen eruit halen. De slangen verbind je door en je hebt weer een loeihete kachel en je wit op lange tijd weer goed.
Een kachelradiator kun je al vinden voor €40,- . Met eentje van Nissens (ietsje duurder) ben je beter uit.

Een vraagbaak hierbij kan handig zijn.


Succes,
Paul

tomj (0), 15 jaar geleden

Beste Paul,

Bedankt voor je snelle reactie!

Ik denk dat ik toch voor optie 2 kies! De genoemde prijs van €40,-, is dat nieuw of van de sloop?

Heb ook nog een poging gedaan om naar een ventiel van de sloop te zoeken via onderdelenzoeker.nl, als ik me niet vergis leveren ze dan met garantie, misschien levert dat nog wat op.

Als ik de kachelradiator ga vervangen meld ik mij en ondertussen zoek ik hier uit hoe ik dat ga aanpakken.

Bedankt!

mvg,

Tom

kleijn (0), 15 jaar geleden

paul hoi zijn die ventielen niet geplaatst omdat de kachel hoger ligt als de radiator liep de kachel radiator toch terug in het koel sijsteem maar dit is maar een vraag hoor heeft niets met het probleem te maken groet willem2

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=kleijn]paul hoi zijn die ventielen niet geplaatst omdat de kachel hoger ligt als de radiator liep de kachel radiator toch terug in het koel sijsteem maar dit is maar een vraag hoor heeft niets met het probleem te maken groet willem2[/quote]
Deze kleppen hebben daar niets mee te maken. Was zuiver als bescherming van de kachelradiateur omdat deze nog wel eens wilden losbarsten van de hitte.

kleijn (0), 15 jaar geleden

ja zoiets bedoelde ik wist niet precies wat het was vandaar de vraag groet willem2

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.