Volkswagen Golf: golf 3 1.6 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo allemaal

ik wilde een golf 3 kopen maar ik had effe jullie hulp erbij nodig, waar moet ik allemaal opletten??

het is een 1.6 van 1995 , en heeft rond de 260,000 gelopen, ik heb gehoord dat deze type volkswagens problemen hadden met de versnelingsbakken,en iets van de thermostaat of zo!!!!
het schakelen was soepel en zonder gekraak en geluiden maar ja met zo veel kilometers op de klok twijfel ik een beetje wel.

remus9461

Geplaatst door remus9461 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

karrespoor (0), 17 jaar geleden

Remus,

het zijn idd wel wat veel kilometertjes, ik heb ook een golf 3 1.6 55 KW gekocht en bij mij waren er een paar probleempjes... schokdemper(even over een hobbelweg rijden..), motorsteun(beweer de moter eens moet niet te soepel gaan / in z'n 1 gas geven en los laten schokt tie erg?)

verders heb ik geen problemen rijd prima... kijk ook even de banden naar? en als je het contact aanzet of er een tekst bij de km stand komt te staan (bv. OEL, IN01, IN02) dit is dat hij een beurd nodig heeft en hoe zit het met de APK?

Verders heb ik geen ervaring met kapotte onderdelen..

Groeten Jelle

stefan84 (0), 17 jaar geleden

remus..

het zijn mooie auto's maar persoonlijk zou ik er ene zoeken met minder km's op de teller..

maar ieder voor zich..

Stefan

parkiet (0), 17 jaar geleden

ik weet niet of het een benzine motor is of diesel. een diesel kan namelijk na mij weten wel 4 ton lopen. als het benzine is zal ik ervan uitgaan dat het misschien zo kan zijn dat die aan het einde van ze latijn is. maar dit kan je nooit zeker weten. maar ik zou persoonlijk kiezen voor een auto met minder KM.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

als de prijs interesant is.........en het motortje loop goed, is het het overwegen waard, let goed op roest, vooral achterkant dorpel bij voorste krikpunt. daar kunnen soms al flinke gaten inzitten!!

verder eigenlijk probleemloze motoren die 1.6.

en ja, alles wat rijdt dat slijt dus indd schokdempers kunnen week zijn.
ik weet niet wat de vrprijs van zo.n auto is, maar ga er niet veel voor betalen....

remus9461 (0), 17 jaar geleden

nou die eigenaar vraagt er 1500 voor,wat ik redelijk vind,het is een benzine 1.6 ik geloof dat het motortje het wel kan volhouden tot 3 ton maar of de bak dat ook kan volhouden weet ik niet zeker, er zijn geen sporen van roest
alleen twee dingen heb ik gemerkt versleten banden(alle vier) en dat de koppeling niet vanaf onderaan begint te pakken maar iets vanaf het midden,en een rare geluid als ik een beetje harder rij wat ik denk is dat het de banden zijn want dat zijn wat brede banden ik geloof iets van 60/195 of zoiets

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

niet aantrekkelijk dus 1500 voor een golf met deze km stand, en 4 gladde banden. tel er voor de bandjes 200 eurie bij op. komt hij op 1700,-

daar is ook een golf voor te koop met minder km's, surf eens op marktplaats.nl.

koppeling in de midden is goed, niks mis mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.