Volkswagen Golf: niet starten bij te lang in de zon

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Wie kan mij helpen ik heb een golf tdi uit 97, waarvan in eerste instantie het voorgloeilampje na 20 seconden nadat ik de auto heb gestart begint te knipperen. Af en toe moet ik de sleutel terug halen omdat de auto geen kick geeft, dan duurt het meestal drie seconden voor hij begint te starten.

Maar nu is er bij gekomen dat wanneer ik de auto te lang in de zon laat staan hij helemaal niets meer doet

wie o wie weet waar dit allemaal aan kan liggen

alvast bedankt

mojo26

Geplaatst door mojo26 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

er zijn een paar dingen die er moeten gebeuren.
ten eerste moet je de auto laten uitlezen want ik vermoed dat er een storing in zit.
ten tweede dat hij niet start als die warm is zit of in de startmotor of in het contactblokje van het contactslot en daar bij zou ook het cilinderslot uitgelubbert kunnen zijn.
wat je moet doen is als de auto niet wil starten op de startmotor meten of je daar spanning op krijgt dus een de sleutel om draaien en zelf op de startmotor meten of daar spanning op krijgt en hoeveel.
krijg je weinig of geen spanning dan contactblokje van contactslot vervangen ; blijkt dat het slot teveel ruimte heeft neem dit dan mee.
je kan als extra controle nog een draad van af de accu plus naar de startmotor doen en die op de plaats van aansluiting vanaf contactslot duwen als goed is gaat de startmotor dan draaien.
mocht je wel spanning op de startmotor hebben dan kun je als extra ook bovenstaande uitvoeren ; draait de startmotor dan ook niet kijk dan nog of je een goede massa en stroom toevoer heb ; als dat inorde is dan is de startmotor aan revisie toe.
groetjes jan.

mojo26 (0), 17 jaar geleden

Bedankt Jan, probleem opgelost

contactblokje vervangen en start weer in een tik, storing op dashboard uitgelezen en gereset en storing is niet meer teruggekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.