Volkswagen Golf: Golf met ADY motor loopt onregelmatig , stottert soms

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: ADY motor 2.0 8v

Ik heb een probleem met mijn Golf met ADY motor en Simos injectie systeem. De auto loopt onregelmatig stationair en schokt een beetje tijdens het rijden. De auto trekt verder wel goed. Ik heb al vervangen: Bougies , verdelerkap, verdeler, bougieskappen, Luchtmassameter. Ik heb de gasklep compleet gereinigd en in de basis stand laten afregelen door de VW dealer. Ook het luchtfilter is al vervangen. Zijn er mensen met goede tips? Bij de dealer komt er geen foutcode uit het systeem. Ik mag wel zeggen dat de wanhoop nabij is . Heb al veel VW Golfjes gehad maar dit soort van problemen heb ik nog nooit gehad.
Alvast bedankt voor het reageren.

gebakmans

Geplaatst door gebakmans (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

norman je kan de ontsteking nog controleren deze moet op een speciale manier gecontroleerd worden , als de tandriem is vervangen en de ontsteking is iets vergaan dan kun je ook dit soort problemen krijgen.
bij dat afstellen heb je de testkast nodig en er zijn verschillende manieren bij verschillende type of bouwjaren.
groetjes jan.

remus9461 (0), 17 jaar geleden

gooi eens zo een benzine reiniger er in met nieuwe benzinefilter ,dat wil wel eens helpen

gebakmans (0), 17 jaar geleden

Ik heb nu sinds twee keer injectoren reiniger in de tank gegooid maar dat maakt geen verschil. Valt er wel wat af te stellen aan de ontsteking? Die ADY motoren hebben nogal wat vaste waardes heb ik gelezen.

sezar (0), 17 jaar geleden

controleer ook eens je vacuum slangetjes in de motorruimte

sezar (0), 17 jaar geleden

controleer ook eens je vacuum slangetjes in de motorruimte.Kijk of je de benzienedruk kunt verhogen doormiddel van de retourslang van de benziene helemaal dicht te knijpen met een vicegriptang(alleen als het een slang is,geen buis gaan dichtknijpen)en luister hoe het dan draaid,luister ook of het een verschil geeft als je gas geeft.

cabby_rollingstone (0), 17 jaar geleden

hoi Gebakmans

heb je nog een oplossing voor dit probleem gevonden, die van mij (cabrio '95 ADY Simos) heeft precies hetzelfde probleem?
Zelf dacht ik aan een probleem met de Lambdasonde, omdat die van 0.43 tot 1.2 V ipv 0.1 tot 0.9 regelt, maar Sytze van de VW professionals zei me dat dit wel goed was.

cabby

stefan84 (0), 17 jaar geleden

cabby

dat geval van jou sonde is ook goed!

en zeker als sytze je dat al vermeld heeft!!ga er nu maar rustig van uit!

@gebakmans

injector rotzooi toevoegingen helpt allemaal niet!verspil er ma niet je geld aan!

kan inderdaad dat de ontsteking niet op tijd staat en zodoende je dat probleem hebt!controleer maar eens met een strobescoop-lamp..

Stefan

cabby_rollingstone (0), 17 jaar geleden

Ga ik doen Stefan, volgens de site van Uwe Ross moet na afkoppelen van de accu ook de gasklep opnieuw met de VAGCOM gesteld worden, dat zou al het probleem kunnen verklaren, want de accu is al vaak genoeg afgekoppeld geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.