Volkswagen Golf III: Golf 3 1.6 55kW ABU motor: ECU Bosch code?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 ABU 55kW/75pk

Hallo,

De ECU van mijn auto functioneert momenteel niet goed meer, hij geeft o.a geen massa meer door aan het brandstofpomprelais (en dus ook niet naar de pomp) en heeft af en toe last van uitvallen. Dit is tijdelijk verholpen d.m.v het relais (nr. 167) te verwijderen en de massa direct door te verbinden.

Nu ben ik op de sloop wezen kijken naar een andere computer, maar nu vraag ik mij af wat de nummers inhouden en of dit verder buiten het Bosch nummer nog uit maakt.

Wat ik heb begrepen is dat het Bosch nummer (nummer 2 op foto?) van de ECU overeen moet komen met die van de originele ECU, omdat dit correspondeert met het type motor en bijbehorende componenten dat in mijn Golf zit.

Maar nu staat er nog een ander nummer op (nummer 1 op de foto), moet deze op de vervangende ECU ook per se corresponderen met het origineel? Of heeft dit ergens anders mee te maken zoals informatie over productie datum oid (soort van serienr.)?

Alvast bedankt.


Foto:

http://5nx7bg.blu.livefilestore.com/y1pC...

robert_103

Geplaatst door robert_103 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

als ik het goed bekijk is de 1ste_nummer Bosch onderdeelnummer en 2_nummer Volkswagen onderdeelnummer
Eerste nummer hoed niet perse overeen te komen.

[url=http://img237.imageshack.us/i/ecu.jpg/][img]http://img237.imageshack.us/img237/2384/...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.