Volkswagen Golf: Golf 3 2.0 8v Houd in als de moter warm is en stoterd&onrege

Bouwjaar: 1995

Hoi

Ik heb al een tijdje een probleem wat elke keer terug komt als me moter koud is loopt ie redelijk maar zodra ie warm is en ik laat hem 2a3 min stationair draaien dan hoor je al een onregelmatige toeren en zodra ik weg rij schokt ie en houd hij in, er is al regelmatig wat vervangen zoals bougie's+kabels en verdelenkap+roter en de bobine.Komt iemand dit bekend voor dan hoor ik het graag alvast bedankt.

VW FREAK

Geplaatst door VW FREAK (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

tijske (0) PRO, 19 jaar geleden

probeer de koelvloeistof temperatuurvoeler eens. komt wel vaker voor

mvg tijs

VW FREAK (0), 19 jaar geleden

Hey thijs

Ik heb er ook een power filter op zitten ken dat filter ook een oorzaak zijn??en waar vind ik die koelvloeistof temperatuurvoeler??? maar bedankt voor de tip thijs.gr boy

tijske (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo

de koelvloeistof temp. voeler vind je volgens mij op de flens de tegen de cylinder kop geschroefd zit.

als je de stekker losneemt moet het wel goed zijn want dan gaat de auto in zijn noodloop lopen. dus dan de sensor vervangen

hanz4101 (0), 19 jaar geleden

Hey Boy,

Precies dat probleem had ik de afgelopen 2 a 3 weken ook. Ik had die auto (Golf GTI 2.0 E2 85kw/115pk - juli-94) net gekocht. Ze zeiden dat ie lang stil had gestaan. In eerste instantie reed ie okay, maar na een paar dagen was 't mis.
Het probleem werd alleen maar erger, zo erg dat ie met moeite 120km/u haalde, en dat het verbruik opliep naar gem. 1:5 (en dat was wanneer ik echt héél rustig reed, moet je nagaan?!) Niet normaal! Als hij koud was, bijv s'-ochtends, liep ie de eerste paar honderd meter wel okay,(niet goed, maar 'okay' he) maar begon dan vrijwel meteen te stotteren en uiteindelijk inhouden, heel bruut langzaam rijden. (gewoonweg voor lul met die bak!)

*****MAAAAAAAAARRRRRRRRRRRR:*****

Nu lijkt 't te zijn opgelost, sinds gister rijdt ie echt fantastisch weer.. (uuh relatief dan, want ik denk dat het nog wat beter kan, en ik hoop dat 't zo opgelost blijft) Hij trekt goed door, echt lekker.. Het lijkt wel of die hele auto lekkerder voelt, ook het sturen. Het verbruik is volgens de boordcomputer nu gem. 10 liter/100km, dat is al een eind beter. (ik rijdt veel in de stad.

Wat heb ik gedaan:

1) Nieuwe rotor/verdeelkap/bougies en bougiekabels (125 euro)(dat hielp een paar dagen, maar het probleem kwam terug en verbruik bleek weer overdreven hoog.) En er schijnt een verschil in die kabels, je moet er originele VW opzetten zeggen ze.

2) Er zat een grrot gat in de 'karterslang' (als ik dat goed noem?!) Een 'slang' links die vastzit aan zo'n ding waar siemens op staat. (computer?). Een gat daarin schijnt vaak voor te komen volgens de VW-dealer te Tilburg. (koste me 17 euro).. Dat hielp zeker, maar was nog niet helemaal okay.

3) Nu heb ik een paar dagen terug de 'pingelsensor' (t.w.v. 65 euro) bij de VW dealer laten vernieuwen, die gaf een storing bij het uitlezen. En JAWEEEEELL hij liep meteen een stuk beter. Alhoewel nog steeds wat stotterend.. maar:
Sinds ik er meteen ook een fles injector fluid in gooide lijkt het probleem steeds meer te verdwijnen. Op dit moment rijdt ie heel goed, heel snel.

Okay, wie weet heb je er wat aan. Ik zag jou vraag en wilde gewoon reageren omdat ik er zelf ook erg mee in mijn maag zat.

Groetjes en succes,
Hanz Schoenmakers

VW FREAK (0), 19 jaar geleden

Hey hans

Zo gelukkig ben ik niet de enige met dat probleem.
Ik heb er volgens mij geen vw kabels op zitten volgensmij maakt dat niet veel uit deze kabels zijn volgens mij universeel maar wat jij zij hans de puntjes die jij hebt vebeterd al sla je me dood waar dat allemaal zit ik print dit uit en ga morgen naar de garage (geen vw dealer)die gaan alles weer na lopen hij is namelijk al 3 keer geweest nou hans bedant voor de tips en ik laat het weten of het gelukt is.gr boy P.s mijn brandstof verbruik blijft hetzelfde is niet veranderd.

hanz4101 (0), 19 jaar geleden

Hey boy, alles okay?
Ik ben echt benieuwd of je probleem is opgelost?!
En zo JA, HOE DAN? Mijn golf GTI loopt wat stotteren betreft wel okay.. Maar, bij nat weer loopt hij echt kloten, is nog steeds niet helemaal goed dus..

Ik zou heel graag willen weten hoe 't nu met jou wagen zit.
Je kan me ook mailen op: hanz@skeem.tmfweb.nl

Thanx

VW FREAK (0), 19 jaar geleden

Hey hanz
Ze zijn er nog mee bezig maar ze hebben nog niks gevonden het kan van alles zijn zeggen ze Bijv,kabelboom of een contactje stuk of een vacuumslang lek ik laat je wat weten als ze wat gevonden hebben.gr boy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.