Volkswagen Golf III : Golf 3 rare sensor waardes

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AEE

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik weer eens mijn auto aan Vagcom gehangen ( nu eindelijk de geactiveerde versie ) omdat hij nog steeds niet lekker stationair loopt en er viel me wat raars op !

De temparaturen van de koelvloeistof en de luchtinlaat temparatuur zien er vreemd uit. De een veels te hoog en de ander veels te laag. Ook is voor de koelvloeistof 2 verschillende temparaturen uit te lezen, zie pijltje op de screenshot.
Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen ? Is er iets kapot ? Lambda schiet ook steeds van 0.65 naar 0

Ik heb een screenshot genomen om het wat duidelijker te maken:

[url=http://img829.imageshack.us/i/kopievancl...][img]http://img829.imageshack.us/img829/8733/...[/img][/url]

marco008

Geplaatst door marco008 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb ik ook eens gehad met een Snap-On tester. Blijkbaar een fout in de software waardoor hij de twee waardes doorelkaar gooit.
Dat de lambda pendelt is goed, dat hoort zo.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

2 maal vlak achter elkaar group 1 en dan die afwijking? Ik zou eens een log maken met slechts 1 maal group 1 aangekozen.

Lucht is warm, maar dat kan ook komen door een half uur stationair draaien.
Log maken tijdens rijden, dan zie je meer. Hiervoor zowel groep 1 en 2 aankiezen.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Zou me geen zorgen maken, heb al veel van dezelfde motoren gezien waarbij hetzelfde euvel zich voordeet, de luchtinlaat temp is dus de kvs temp en omgekeerd..

De lambda hoort te pendelen en dat doet hij dus, zoals je in de getallen eronder kan zien, moet hij tussen deze waarde's blijven.

Is het gasklephuis ook al eens gecontroleerd ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.