Volkswagen Golf III : Golf 3 stank uit verwarming

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo mensen,

Ik heb een Golf 3 uit 1997 zonder airco. Zodra ik de waaiers aanzet op koude lucht is er geen probleem, zet ik hem op warme lucht komt er een stank de auto in. Het is een soort salmiak geur. Ik heb hem vandaag een grote beurt laten geven maar de monteur kon dit probleem ook nergens vinden zei die. Hebben jullie enig idee? Hij heeft luchtfilter vervangen en verder gekeken bij de radiator waar hij ook niks zag. Ook is er nergens een dood rottend beest gevonden ;)

Groetjes!

tricker89

Geplaatst door tricker89 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Oja, ik heb even foto's gemaakt mocht iemand komen met interieur filter. Ik weet niet waar die zit en of ik er een heb dus hier ff 2 foto's

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/214/kap1e.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/214...][img]http://img214.imageshack.us/img214/3912/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

en de andere foto

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/846/kap2w.jpg/][img]http://img846.imageshack.us/img846/8473/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

in de hoekjes van beide kappen, dus aan de uiterste kanten van de auto zaten wat blaadjes en viezigheid, heb dit voor zover ik kon eruit gepakt.. weet niet of dat boeiend is, lijkt me niet.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Iemand?

leon1988 (0), 12 jaar geleden

Op de tweede foto, het plastic onder je voorruit kun je een beetje optillen (eerst die rubberen rand naar boven lostrekken), daar zit het filter. De ruimte onder je voorruit wordt de paravaan genoemd, het water wordt via de paravaan afgevoerd. Als dat vol gaat zitten met water heb je de kans dat je het water in het interieur krijgt.

Het weghalen van de blaadjes is dus wel belangrijk!

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Oke bedankt, zal er morgen eens naar de filter kijken als me dit lukt. Eens zien of die nog wel goed is of aan vervanging toe (zal hier een foto van droppen dan).
Trouwens sinds ik aan de beide zijkanten blaadjes en viezigheid heb verwijderd voor zover dat lukte met keukengerei (had niks beters :P), lijkt de stank verminderd. Dus zal de filter ook nog even checken en eens zien of ik meer viezigheid kan weghalen met de kap wat omhoog. Zal morgen updaten

leon1988 (0), 12 jaar geleden

Het filter zou ik sowieso vervangen, kost een tientje maar dan heb je wel zuivere lucht en dan beslaan je ramen ook minder gauw.

Mocht het echt vol blubber zitten, je kunt gerust de hele plastic afkapping weghalen, alle bladeren eruit scheppen en dan met een zeepsop de bak schoonboenen, vervolgens uitspoelen met de tuinslang.

Scheelt aardig in de stank!

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Zeer goed om te horen! Dat is namelijk mijn 2e probleem dat mijn ramen beslaan zodra het buiten vochtig weer is, en al helemaal als er 2 of meer mensen in de auto zitten. Raam klein beetje open en aanwaaiers keihard aan op koud werkt amper dan, dus hoop dat ik dat daarmee ook meteen opgelost heb. Zal morgen kijken, balen dat ik vandaag geen tijd meer heb.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Ik heb de filter vervangen en het bakje rondom zo goed schoongemaakt als kon. Onder de filter waar de lucht aangezogen werd was niks vies. De filter was wel zwart ipv wit ;) nieuwe zit er nu in maar zodra ik de verwarming aanzet komt er toch nog een vies luchtje uit. Echt alleen bij warme lucht.. Iemand nog ideeën?

Hooghe jozef (0), 12 jaar geleden

verwarmings radiator lek ? moet je nu en dan beetje kvs bijgieten ? veel golfjes hebben daar last van

tricker89 (0), 12 jaar geleden

voor zover ik weet is het niet lek nee de hele radiator is afgelopen zaterdag nagekeken tijdens de grote beurt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.