Volkswagen Golf 2002: Golf 4 1.6 16v Koppeling hooggrijpend.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BCB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

De titel verklaart het een en ander al wel een beetje.
ik merk dat mijn golf 4 een vrij hoog koppelpunt heeft. ik heb wat getest en ben zelf tot nu toe bij de conclusie dat de koppeling zelf niet slipt dus dat slijtage het niet echt zal zijn.

daarom de vraag of de golf 4 1.6 16v 2002 een kabel bediende koppeling heeft, en het dus aan afstellen kan liggen. of dat het een hydraulische koppeling is, wat toch nog slijtage zou kunnen betekenen?

alvast bedankt.

trompbaarssen

Geplaatst door trompbaarssen (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 1 jaar geleden

Dat kun je zien onder de motorkap of er loopt een kabel naar de bak dan zie je een hevel uit de bak steken met daaraan een kabel.
Zit deze er niet dan is deze hydraulisch.

    Dankje voor de reactie. Ik zie wel een kabel vermoedelijk naar de schakelbak lopen, en in mijn ogen lijkt dit ook op de kabel van hendel naar bak. maar ik ben op veel vlakken nog een leek. ik zal even wat fotos toevoegen, misschien dat jij/iemand anders het kan ontcijferen. alvast bedankt. - trompbaarssen (0), 1 jaar geleden

trompbaarssen (0), 1 jaar geleden

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (980) PRO, 1 jaar geleden

Als ik het zo zie is deze hydraulisch de slang midden op de foto is een onderdeel van je hydraulische koppeling , volg deze dan kom je bij de bak cilinder uit , hydraulisch is zelfstellend ? Soms kun je iets afstellen maar helpt niet.

Monteur Senior (460), 1 jaar geleden

je ziet aan je remreservoir rechts een slang lopen die gaat naar je koppelingscilinder, hoog aangrijppunt koppeling versleten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.