Volkswagen Golf 2002: Toeren dansen op en neer, MAP sensor?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BCB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hallo wederom teruggekeerd. Ik heb het probleem p0402 gehad, en aangezien ik de fsc gebruikt had dacht ik, ik verwijder de motorstoring en kijk of deze terugkomt. Dom? Hoogstwaarschijnlijk ja. Maar heb deze auto voor een prikkie dus probeer ook zo een beetje te ontdekken hoe auto’s in elkaar steken.

Na het verwijderen van deze code starte ik de auto opnieuw, en tot mijn verbazing danste tijdens het stationair draaien de toerenteller naar boven en naar beneden, met natuurlijk het bijbehorende motorgeluid.

Anwb maar gebeld, kan ik mijn lidmaatschap nog eens goed gebruiken.

Deze heeft de auto nagekeken, het gasklephuis gereinigd (was zeer vies zie afbeeldingen) maar dit mocht helaas niet baten. Slangen en inlaatspspruitstuk gecheckt op scheurtjes/lekken, maar niets gevonden, meneer heeft gecheckt met spuiten van remmenreiniger(denk ik). Inleren van het gasklephuis hielp ook niet, heeft nog getikt
Op de egr klep, maar vertelde mij dat de egr gewoon werkte (vandaae ook mijn vraagtekens nu bij de code p0402? Deze is tot nu toe nog niet teruggekomen)

Na een enkele tijd motor draaiende te houden gaf deze de code p0106 aan, en vertelde hij mij de MAP sensor te laten vervangen.

Afspraak gemaakt bij garage gelijk, woensdag reperarie.

Nu vraag ik mij echter toch af of dit alleen de MAP sensor kan zijn? Want op het internet lees ik veel verschillende dingen, en wil toch voorbereid zijn op een eventueel kostenplaatje.

Daarbij de vraag; of de MAP sensor en een vies gasklephuis ook de reden van een ABGASS WERKSTATT p0402 kunnen zijn geweest, en of iemand dit zelfde ook eens mee gemaakt heeft, en wat de gevolgen waren/wat moest er aan de auto gebeuren.

Bij voorbaat dank,
Tromp Baarssen

trompbaarssen

Geplaatst door trompbaarssen (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 1 jaar geleden

Is dat het inlaatspruitstuk waar we in kijken ?
Lijkt me meer de EGR ?
In iedergeval is alles wat daar achter zit verderop ook zwaar vervuild , is dit allemaal gereinigd ?

    De foto laat het gasklephuis zien, maar volgens mij zit deze boven de egr buis gemonteerd, maar dit durf ik niet met zekerheid te zeggen. de egr klep zelf zit voor op de motor. - trompbaarssen (0), 1 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman (140) PRO, 1 jaar geleden

P0106 is de Map sensor of een kabelbreuk cq stekkerprobleem.....heeft niks met de EGR te maken. De schommelende toeren kan ook niks met de EGR te maken hebben, maar wel degelijk met de Map sensor.
En P0402 heeft niks met een Map sensor te maken maar met teveel doorlaat van de EGR (die blijft dan wat hangen , vaak door vervuiling)

    Had al zo’n vermoeden ja, toch bedankt. Zal dan maar even afwachten worden of p0402 nog terugkomt. - trompbaarssen (0), 1 jaar geleden
    Goedenavond, auto terug gehad, nog steeds problemen mee. nieuwe map sensor wel. nieuwe topic geplaatst. Zou u misschien hier even naar willen kijken? ik ben zelf vrij radeloos en moedeloos geworden. - trompbaarssen (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.