Volkswagen Golf IV: golf 4 loopt niet lekker stationair en valt soms uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V - AZD

Hallo Allen,

Sinds vandaag doet mijn golf 4 weer erg raar, de motor liep al een tijdje niet lekker stationair (schommelt tussen de 700-1100 toeren), maar sinds vandaag valt de motor ook spontaan uit soms, als ik deze weer start is er niks aan de hand en kan ik gewoon weer verder.

Wie o wie kan mij vertellen wat dit voor probleem kan zijn?

mvg,

danny.

dsaadouni

Geplaatst door dsaadouni (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou als eerste even storing laten uitlezen en kijken wat er in het geheugen staat.
Gasklephuis reinigen en weer in basisstand zetten met de testkast is wat je zou kunnen doen.
Een defecte egr klep of ergens een lek in een vacuumslang kan dit ook veroorzaken maar eerst uitlezen en daarna aan de hand van de opgeslagen storing(en) verder kijken.

dsaadouni (0), 10 jaar geleden

Na garage te zijn geweest bleek inderdaad een defecte EGR klep te zijn. De monteur trok de stekker van de EGR klep los, vervolgens liep de motor weer goed stationair.

Heb van de monteur begrepen dat de EGR klep eigenlijk een milieumaatregel is, en dat de motor beter presteert zonder EGR.

Nieuwe klep incl monteren gaat me 250€ kosten, wat ik eigenlijk best veel vind voor een "onbelangrijk" onderdeel

Ik heb het één en het ander gelezen op het internet over het afdoppen van de EGR klep, en ik vroeg mij af of of dit een verantwoorde keuze is om toe te passen?

Is dit ook verder mogelijk bij de lokale garage, en een indicatie van de prijs hiervoor, zou iemand mij dit kunnen vertellen? Alvast bedankt!

voyager (0), 10 jaar geleden

Of EGR klep onbelangrijk is kunnen we discussiëren tot we een ons wegen. Het zit om een reden(extra opschonen van uitlaat gassen) in en is dus belangrijk. OF de prestatie van de motor enigszins verbetert door weghalen van EGR is ook afhankelijk.
Setjes voor afdoppen zijn als het goed gaat te verkrijgen bij lokale dealer. Een lokale garage is ook een optie voor de montage.
Prijzen van dergelijke ingrepen worden hier niet vermeld. Dat kunt u beter vragen bij desbetreffende dealer of garage.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Voor het afdoppen moet je waarschijnlijk een software aanpassing laten doen in motorregelapparaat anders krijg je een storingslampje maar daar heb ik geen ervaring mee maar ik denk heel veel anderen wel..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.