Volkswagen Golf IV: oliedruk lampje + motorstoring

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16V AUS

Ik heb een probleem met een golf 4, stotterde, reageerde soms niet op gaspedaal en liep onregelmatig stationair laatste weken, oorzaak gasklephuis, dit is inmiddels vervangen (afgelopen maandag) en opnieuw ingeleerd.

Sinds vorig week is het ook 2x voorgekomen dat tijdens rijden motor stop gaat branden en melding oliedruk op mfa + oranje lampje motorstoring, geen vreemde geluiden en niks te merken aan het rijden.
Uitgelezen geeft alleen foutcode van engine speedsensor.

Deze is vandaag ook weer 1x voorgekomen.

Kan door deze storing ook de melding stop oliedruk verschijnen of staat dit er los van ?

Audidriver73

Geplaatst door Audidriver73 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Als je zeker wilt zijn dan oliedruk meten maar de oliedruksensor ging wel eens stuk bij dit blok dus ik denk dat daar het probleem waarschijnlijk zit maar als je dus zeker wilt zijn dan eerst oliedruk laten meten en als dat goed is dan de sensor vervangen en daarna aankijken.

Audidriver73 (0) PRO, 10 jaar geleden

Het vreemde is dat maar heel af te toe voorkomt, we houden het in de gaten anders ga ik eerst de sensor vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.