Volkswagen Golf IV: Getik in v-bak in z'n achteruit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V - AZD

Hoi Allen,

A.S vrijdag breng ik mijn Golfje naar de garage ter vervanging van de koppeling. Ik begreep van wat info op het internet dat bij dit proces de V-bak gedemonteerd moet worden (klopt dit?)

Ik heb namelijk een getik in mijn achteruit, geluid komt geloof ik uit de versnellingsbak. Ik heb diverse fora al doorgespit op dit probleem en las het een en het ander of een brak tandwiel.

Nu is mijn vraag wat ik ongeveer voor het vervangen van z'n tandwiel betaal ( als dit ook daadwerkelijk het probleem is ) Ik begreep namelijk dat je het meeste betaald aan arbeidskosten van het demonteren van de bak. (wat geloof ik dus bij het monteren van de nieuwe koppeling gedaan moet worden)

Een indicatie van het probleem mbt het getik en de prijs indicatie zou zeer op prijs worden gesteld!

mvg,

dsaadouni.

dsaadouni

Geplaatst door dsaadouni (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Danny

Heb je dan van de garage geen prijsopgave ontvangen ?

Gr. paul

dsaadouni (0), 10 jaar geleden

Hoi Paul,

Bedankt voor je antwoord.

Sorry, beetje onduidelijk ben ik bezig (maandag kwaaltje...)

De prijsopgave voor het vervangen van de koppeling is 480€ .-

Nu is mijn vraag wat voor kosten zijn voor zon tandwiel van de achteruit versnelling+monteren (als dit ook daadwerkelijk het probleem is)

Deze vraag ivm de hoge onverwachte kosten die soms boven water komen met dit soort geintjes ;)

mvg,

Danny

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=dsaadouni]Nu is mijn vraag wat voor kosten zijn voor zon tandwiel van de achteruit versnelling+monteren (als dit ook daadwerkelijk het probleem is)
Deze vraag ivm de hoge onverwachte kosten die soms boven water komen met dit soort geintjes ;)[/quote]
Ok, dit is begrijpelijk, maar hangt af wat je tegenkomt in de bak.
Het één wil je het andere moet je = een totaal plaatje kwa kosten.

Nu aandacht aan de bak besteden is een fijn schakelende bak terug.

Gr. paul

dsaadouni (0), 10 jaar geleden

Nogmaals bedankt voor je antwoord, een fijn schakelende bak is idd wat ik wil. Hopelijk is de bak niet zodanig beschadigd dat er een gereviseerde moet plaatsen!

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Het achteruitrij tandwiel wil nog wel eens idd brak zijn en soms is het alleen dat tandwiel vervangen en dan klaar (wel bak splitsen/kosten e.d. natuurljk erbij) maar dat tandwiel loopt als goed is via een schakelmof naar de prise-as, op die schakelmof en prise-as zitten ook tanden en als die ook versleten zijn dan wordt het wel duur hoor (as alleen al denk ik iets van minimaal 200 euro). Mocht dat zo zijn dan zou ik persoonlijk voor een versnellingsbak van de sloop gaan, het komt niet heel vaak voor dus is het risico wel waard. Denk sloop 250 Euro (als je kan vinden) en gereviseerd vanaf 600-800 Euro en bak reviseren zal er denk ik tussenin zitten, verschilt per garage. Dealer sowieso de hoofdprijs. Maar zou eerst een goede diagnose laten doen, een beetje monteur met verstand van bakken kan je wel vertellen wat het is.

dsaadouni (0), 10 jaar geleden

Ricky,

bedankt voor je antwoord. Bedoel dat het risico waard is om de bak te splitsen en te checken wat probleem is.. ? of wat anders ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.