339 bezoekers online

Volkswagen Golf IV: golf 4 schakelt moeilijk in de 5de na vervanging van versnellin

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 sr

De oude bak is vervangen met een gereviseerde bak, daarna schakelt hij heel moeilijk in de 5de versnelling.voor de rest schakelt hij goed.
koppeling plaat en denkgroep zijn ook vervangen.
de monteur zeg dat de bak niet goed is,wie kan mij helpen met een oplossing.
zo als je weet kost het een paar uur om de bak weer der af te halen, de eigenaar van de revisiebedrijf zegt dat de monteur iets verkeerd heeft gedaan.
Mijn oude bak is vervangen na een raar geluid bij stationeer lopen van de motor, als je de koppeling in drukt is het geluid weg, ik had een druklager gekocht,maar de monteur zei dat het geluid uit de bak komt. ik ben het nog steeds niet met hem eens. wie heeft ervaring met dit soort geluid.

tazaaknoul

Geplaatst door tazaaknoul , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

moderator PRO, 9 jaar geleden

Terug gaan en claimen dat het goed gemaakt wordt.

tedkroon, 9 jaar geleden

Ik krijg het gevoel dat de bak voor "rasselen"van de tandwielen ten onrechte vervangen is. Tenminste als dat de enige klachten waren. Wellicht heb ik het mis.

ricky PRO, 9 jaar geleden

Als je de koppeling intrapt en het bijgeluid is weg dan ligt het inderdaad aan de bak (en soms 2 massavliegwiel) en niet aan het druklager, het kan alleen aan het druklager liggen als het bijgeluid weg is als je de koppeling een klein beetje intrapt dus het lager onder spanning zet dan is het druklager stuk als het geluid dan weg is.
Als elke versnelling goed werkt en je voelt ook dat je pook wel naar z'n 5 wil maar blokkeerd of iets dergelijks dan kan het liggen aan de bak inwendig of toch het schakelmechaniek, als je het zeker wilt weten dan moet je de schakelkabels of schakelstang loshalen van de bak en dan met je hand de bak gaan schakelen, als je hem dan na herhaalde pogingen niet of heel slecht in z'n 5 krijgt dan zit het probleem in de bak.

tazaaknoul, 9 jaar geleden

De oude bak zal ook weinig olie der in n.m.l ongeveer 0,5 liter, en er hoort 1,9 liter in, volgens mij is dat de oorzaak van het geluid.

tedkroon, 9 jaar geleden

Helemaal mee eens, dat versterkt altijd. Maar of je dan gelijk de bak moet vervangen gaat wel erg ver, tenminste met deze gegevens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.