Volkswagen 0: golf 4 schakelt ruw

Bouwjaar: 2006

Hallo allemaal,

Ik heb nog niet zo lang een gebruikte golf 1600 benzine (2001, 70000km nap), hij draait en rijdt verder prima, maar ik vind eigenlijk dat ie nogal ruw schakelt. Het viel me eerst niet zo op - euforie van nieuwe auto enzo :-) - maar gister reed ik in een nieuwe polo; en daar ging het zo ontzettend soepel, die kon je schakelen met je pink. Bij mijn wagen lukt dat dus nooit en moet je behoorlijk meer kracht gebruiken. Is dit normaal, of hoort t eigenlijk net zo soepel te gaan als bij die polo?
Wat kan er dan mis zijn?

Peter

PeterG

Geplaatst door PeterG (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze type's schakelen niet zo licht als een polo maar mag ook niet echt zwaar gaan.
Schakeld hij ook zwaar als de motor niet draait zo ja dan moet het mechanisme met al die kogeltjes en stangetjes worden gesmeerd.
Als het beter gaat met stilstaande motor komt de koppeling niet goed vrij.

Ada (0), 17 jaar geleden

Bekijk ook je vloeistof in je versnellingsbak (ATF) kan meestal ook de oorzaak zijn als deze niet volledig gevuld is.....Succes...

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ada, atf in de versnellingsbak?!!! Zou je niet liever eerst wat andere tips geven? Dit komt niet goed zo.
Er zijn nogal wat mensen die dit lezen, dus denk er wel ff om wat je zegt! Straks zijn er nog mensen die denken dat het echt zo is............

Sytze

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ADA...

ATF is een afkorting van, Automatic Transmission Fluid, we praten hier over een handgeschakelde bak.

snap best dat je graag wilt antwoorden, maar zet een vraagsteller niet op een verkeert spoor.. daar is men niet mee geholpen.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.