Volkswagen Golf: Motor slaat af, toerental zakt bij koppeling intrappen tot afsla

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb een golf IV uit 99, 2.0 benz. en de laatste tijd slaat hij af en toe af, wanneer ik bijv een rotonde oprij, of stop voor een stoplicht. Het gebeurt wanneer ik de koppeling intrap, dan zakt het toerental 1000 toeren, dan naar 800 toeren en dan slaat hij af. weet iemand hoe dit komt? Normaal loopt hij stationair bij ongeveer 800 toeren, maar dan zakt het toerental nog verder en dan slaat hij af. als ik hem dan start is er niks aan de hand, hij start dan normaal en loopt ook verder normaal. maar de laatse tijd loopt de motor ook een beetje onregelmatig stationair... Weet iemand wat er aan de hand is?

Thijsmail

thijsmail

Geplaatst door thijsmail (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

hallo thijs

reinig de stappenmotor maar eens ( stationairmotor ) of je gasklephuis en je probleem is opgelost!

reinigen simpelweg met remreiniger...

Stefan

thijsmail (0), 17 jaar geleden

Hallo stefan84, ik zal het gaan proberen. Maar het gasklephuis eraf halen is wel een werkje, niet?
Nog tips ervoor, wat te doen of wat niet te doen?

Thijsmail

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

het gasklephuis reinigen kun je beter even laten doen, nadien zal de gasklep opnieuw in de bassis-stand moeten komen doormiddel van software uit het VAG program.. dit moet altijd gebeuren.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.