Volkswagen Golf IV: golf 4 slot achterdeur vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste allemaal,
Ik ben het slot van de linkerachterdeur van de golf 4 van mijn zoon aan het vervangen. Ik weet hoe het werkt, alleen al vroegtijdig op een probleem gestuit.
Het beruchte t20 torxboutje om de slotplaat te demonteren, is dolgedraaid, dwz er zit geen vlees meer in het torxgaatje. Ik kan nu dus niet verder omdat ik het kabeltje van de hendel niet los kan maken. Wat nu? Uitboren is een optie, maar weet niet of ik dan gelijk de slotplaat kan demonteren of dat ik dan moet gaan proberen de rest van het boutje er uitpeuteren? Wie kan mij helpen? Alvast bedankt.

renebmw

Geplaatst door renebmw (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 9 jaar geleden

Al geprobeerd er een inbus in te slaan en dan te draaien ?

renebmw (0), 8 jaar geleden

Alles geprobeerd, maar zo rond als het maar kan. Denk dat de vorige eigenaar de bout zo vast heeft gezet, dat hij gelijk het binnenwerk eruit gedraaid heeft. Helaas zit de bout ook nog op de bekende onmogelijke plaats.

Punt (35) PRO, 8 jaar geleden

Kan je met een klein boortje 2 gaatjes boren tegenover elkaar naast het torxgat zodat je met een grote(re) schroevendraaier een mogelijkheid hebt om te kunnen draaien.

Je moet ook een mogelijkheid hebben om het weer vast te zetten!

Succes.

renebmw (0), 8 jaar geleden

Heren,

Het probleem is opgelost (voor nu). Ik heb het torxgaatje iets dieper geboord met 3,5 mm boor, en vervolgens met een linkse tap (schroefverwijderaar, te koop bij gamma voor 8,95) de bout los weten te krijgen. Ik denk dat ik hem gewoon weer erin draai (net aan), zodat hij in het vervolg op deze manier ook weer losgaat. Maar dat weet ik nog niet zeker, maar heb begrepen dat het een heidens karwei is om deze schroef te vervangen. Nu van het weekend het slot vervangen. bedankt voor jullie suggesties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.