Volkswagen Golf IV: golf 4 weigert soms te starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 66kw . 1.9tdi

Hallo ,

Ik ben nieuw op dit forum. Ik ben Hassan en trotse eigenaar van een golf 4 , 90 pk bouwjaar 2003.

Nooit problemen gehad met de wagen , tot vandaag . Ik reed achter een camion en deze liet een groot obstakel vallen wat onder mijn wagen beland is. Met als gevolg de hele bodemplaat naar de knoppen , deze heb ik er ondertusse afgehaald.

Na het stofzuigen wou ik de wagen starten en deze weigerde. Geen flikkeende lichtjes of rare geluiden . De auto wou starten , als ik de sleutel bleef draaien hoorde ik een draaiend geluid. Net alsof het de startmotor is . Ik heb de wagen even laten staan en toen startte hij weer. Ik heb ze ook al laten uitlezen maar geen enkele fout.

Wie kan mij helpen?

HassaN23

Geplaatst door HassaN23 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 9 jaar geleden

Draaid de motor wel rond of gaat alleen de startmotor rond.
Wordt lastig dit vrees ik , wat zei de garage waar je hem uit hebt laten lezen?

HassaN23 (0), 9 jaar geleden

De motor draait wel , hij start nu vlot . De garage had weinig tijd dus vertelde hij zo goed als niets. Er is zonet iemand komen kijken en hij wist me te vertellen dat de starter waarschijnlijk aan vervanging toe is & het geluid komt van de demper van mijn alternatorriem. Wanneer het desbetreffende geluid toeslaat en je duwt op de demper gaat dat weg . Ook lekt de demper wat olie.

Stomme situatie zo juist tijdens het weekend

kaleido 1 (1355) PRO, 9 jaar geleden

Duidelijk , dan weet je wat er moet gebeuren.
Defecten komen altijd ongelegen.

HassaN23 (0), 9 jaar geleden

Ja klopt . Alleen weet ik het niet met 100% zekerheid . Denk jij dat de demper van de alternator riem zo een ratelend geluid kan maken?

kaleido 1 (1355) PRO, 9 jaar geleden

Die kan flink lawaai maken , maar de vrijloop koppeling op je dynamo , indien aanwezig , kan dit ook veroorzaken als deze vast zit.
Dat hij vet is is niet goed.
Spanner vervangen en vrijloop controleren , moet 1 kant op geen weerstand hebben bij aanwezigheid.

HassaN23 (0), 9 jaar geleden

Oke bedankt . Zou het kwaad kunnen om nog een week zo te rijden ? Aangezien ik pas volgend weekend de auto kan laten herstellen . Of is er een kans dat de wagen stilvalt terwijl ik aan het rijden ben?

stefan84 (0), 9 jaar geleden

De demper heeft niks te maken met het niet willen aanslaan, alleen, pas op om er lang mee door te rijden, als het boutgat afbreekt hangt de demp los en loopt dan tegen de poulie van de stuurbekrachtigings pomp, als hij ergens anders tussen komt kan hij een gat door de distributie kap slaan of de riem breken, en dan loopt hij kapot..

Denk een AGR ? Zie je vaak dat die spanners gammel worden.

Als hij dalijk nu weer niet meteen wilt aanslaan, kijk dan eens of het gloeilampje nog even brand als je het contact aanzet.

HassaN23 (0), 9 jaar geleden

Hallo,

Bedankt Stefan , ik heb reeds een afspraak gemaakt om de demper te vervangen voor het erger wordt met alle gevolgen van dien . Alleen twijfel ik nog of het de starter is . Bij koud weer of koude motor start hij direct . Alleen hoor ik een geluid uit de motor . net hetzelfde geluid als een kapotte alternator pulie. Het komt ofwel links onder de luchtfilter oftewel juist aan het motorblok (brandstofpomp???

Kan het zijn dat de starter ook zo een geluid maakt .

Deze geluiden spelen zich bij stationair draaien ook af.

kaleido 1 (1355) PRO, 9 jaar geleden

Ik begrijp dat je alleen info wilt , wat de klachten kunnen zijn ?
Vervolgens ga je naar de garage om het te laten verhelpen , prima , maar wij zijn afhankelijk van jou info , waarom dan niet meteen even deze klacht van , startmotor/brandstofpomp /of wat anders bij de garage laten beoordelen , want ik denk niet dat we er zo uit komen , omdat je zelf niets doet .

HassaN23 (0), 9 jaar geleden

Ik begrijp je redenering . Het is momenteel zondag en mijn garage heeft pas volgende week zaterdag tijd . Dus tot dan moet ik ermee naar mijn werk rijden 60km heen en terug . Daarom probeer ik aan de hand van wat ik vertel te weten te komen of er nog mensen zijn die dit meegemaakt hebben .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.