Volkswagen Golf IV: Koelvloeistof circuleert niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo, ik heb een vw golf 4. Mijn wagen begint sinds kort te chauferen. Ik heb nu de distributie riem met water pomp vervangen samen met de thermostaat. Nu blijkt het probleem nog altyd niet opgelost te zijn. Ik zie ook dat mijn koelvloeistof niet circuleert er komt namelijk geen straaltje water in mijn expansie vat. Ook heb ik geen warme chauffage. Kan het mijn kachel radiator zijn.? Alvast bedankt voor de hulp !! :)

makevelli

Geplaatst door makevelli (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 9 jaar geleden

Controleren op verstopping , er zit nog lucht in het systeem vermoed ik anders kwam er wel koelvloeistof uit het dunne slangetje.

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

ergens verstopping in de kachelslangen of de radiateur zelf verstopt, wat je kan doen is de slangen door spoelen doorblazen met lucht.

makevelli (0), 9 jaar geleden

Hallo, heb intussen alle darmen uitgeblazen en uitgespoeld probleem blijft het zelfde. Ook heb ik op gemerkt dat de temperatuur meter in de wagen op 90graden blijft staan en wnr ik hem uitlees zie ik dat de uitgelezen temperatuur tot 110graden stijgt. Zonder dat de schroef aanslaat. Heb dan ook het thermocontact van de schroef vervangen terug zonder resultaat. De schroef slaat enkel aan bij het uitleggen van de moter. Bn echt ten einde raad. Weet er nog iemand hoe ik verder kan? Mvg

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoelang geleden is de waterpomp en thermostaat vervangen? vermoed toch dat daar iets niet goed zit

stefan84 (0), 9 jaar geleden

Het klopt, je temp meter gaat al snel naar de 90 graden, hij blijft hier ook strak op staan, als hij in werkelijkheid 70 graden is staat hij al op 90, en hij gaat daar pas overheen rond de 110..

Als hij niet circuleert heb je of lucht in het systeem, of de waterpomp is defect, of ergens een verstopping, maar ook de koppakking of kop kan het probleem zijn..Dat kan allemaal verklaren waarom je geen warme lucht hebt en hij te warm loopt.

Je thermostaat zal het probleem niet zijn, dan heb je namelijk wel warme lucht in de auto.

Hou hem eens een paar minuten op 2500 toeren en geef tussen door een paar stoten gas, bij koude motor even de kvs op niveau brengen en dan moet het normaal gesproken goed zijn.

Je fan zal niet aangaan omdat waarschijnlijk de onderste radiateur slang + radiateur zelf niet warm word door één van bovenstaande dingen.

Loop het nog maar eens na.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.