Volkswagen Golf 2006: Golf 5 2006 opeens vermogensverlies 1.4 TSI turbo/compressor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TSI

Het betreft een golf 5 uit 2006 met een TSI motor
Deze auto reed koud goed en over het hele toerengebied geen vermogensverlies,maar als hij een beetje warm werd was het vermogen opeens weg rond 3000 t/pm op het moment dat de turbo het zou overnemen,dat ging als een schok en niet vloeiend,kwam je vervolgen weer onder de 3000 dan was vermogen er wel weer van de compressor,maar dan weer boven 3000 weer hetzelfde liedje.
Storing uitgelezen:GEEN STORING,dat is heel vreemd omdat de voorgeschreven druk niet wordt bereikt,zou dus eigenlijk gelijk storing moeten opslaan,maar nu dus even niet....

Oplossing:
Probleem bleek uiteindelijk te liggen aan de magneetklep voor de turbo die bovenop klepdeksel zit gemonteerd,dit onderdeel is ook verbeterd door de fabriek,en dit zelfde verhaal staat ook in HST (dealer) maar dan zeggen ze dat er een storing bij hoort,maar dat was bij mij dus NIET het geval.
Wat ook vreemd is dat hij het koud wel goed deed.
Dus dezelfde klacht met of zonder drukstoring,eerst ff deze magneetklep controleren/vervangen.

ricky

Geplaatst door ricky PRO , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

Highway PRO, 13 jaar geleden

bedankt voor je feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.