Volkswagen Golf V: GOLF 5 , hobbelt/trilt op de weg

Bouwjaar: 2004

Beste lezers,

Mijn auto maakt sinds enkele dagen een onwijs irritant geluid. Het lijkt net alsof ik constantover de belijning op het wegdek rij, dat geluid hoor ik steeds. Mijn auto is 6mnd oud, wat kan ik hier aan doen? De een zegt dat het een spijker of steentje is in 1 van de banden, de ander spreekt over een vlak stukje doordat ik er een noodstop/slip mee heb gemaakt.

WAT IS HET? en WAT KAN IK ER AAN DOEN?

Dank en Kusjes voor de heren als dank!

Volkswagen 5

Geplaatst door Volkswagen 5 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

een spijker of steentje in de band kan,dan krijg je een tikkend geluid. maar dit kan je makkelijk zelf kontroleren, een vlakke kant op de band door een noodstop is bijna onmogelijjk, deze wagen heeft abs dus slippen doet hij bijna niet.

maar ga er mee naar de dealer, er zit tenslotte garantie op.

Fredo (0), 19 jaar geleden

Ik denk eerder dat het binnenwerk van de band gescheurd is waardoor er een bult op het loopvalk is ontstaan. Voel met je vlakke hand over de band, een oneffenheid voel je heel soms op deze manier.
Garantie op een band die er al 6 maanden op ligt, Arie?????? Nog nooit van gehoord...

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee klopt op een band zit geen garantie, mits het een productie fout is.

maar er kan ook iets anders aan de hand zijn frederik, vandaar dat de dealer het dan maar moet oplossen in de garantie.

Beek (0), 19 jaar geleden

mijn eerste ingeving is dat je onbalans hebt in je wielen. Treedt het verschijnsel bij bepaalde snelheden op (80-120 / 50-80?) of treedt het altijd op? Treedt het bij bepaalde snelheden op dan eerst je wielen laten uitbalanceren.

Ik heb dit ook bij mijn Golf V TDI. Laatst de wielen laten balanceren en toen was het weg. Het is nu weer terug, ik denk (hoop) dat een gewicht heeft losgelaten. Zo niet, dan ga ik ff langs de dealer mogen zei het nakijken.

gveenendaal (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe is het nu met de golf,heb zelf een probleem gehad met het cuppen van de banden,deze rond laten slijpen en af laten balanceren aan de auto.
Probleem is nu verholpen.
Ps dit is een veel voorkomend probleem.

Quattro9208 (0), 18 jaar geleden

Heren als ik hoor dat je lawaai hebt.
Kunnen julie specifiëren welk lawaai het is?
Metaal geluid? Kan het soms de knop zijn van de handrem zijn die trilt?
Oplossing vet aan doen.

Greetz VW medewerker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.