Volkswagen Golf V: schokkende stationairloop

Bouwjaar: 2004

Mijn Golf 1.9 TDI loopt af en toe stationair onregelmatig, hij gaat zagen. Nu weet ik dat dit door de EGR regeling komt waar, volgens de dealer, weinig aan te doen is. Wat mij betreft de easy way out want er is wel degelijk een mogelijkheid om er iets aan te doen en dat is software matig de EGR regeling softer afstellen. Maar dit doet dealer liever niet omdat de auto dan eigenlijk niet meer voldoet aan de Euro4 emissie eisen.

Je hoort wel vaker dat mensen hun EGR klep afsluiten op Golf 3 en 4 TDI's. Is dit aan te bevelen of heeft dit ook nadelige gevolgen voor de motor/verbruik? Is het makkelijk uit te voeren of kan ik het maar beter zo laten en me af en toe ergeren?

Beek

Geplaatst door Beek (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tim_vr6 (0), 19 jaar geleden

@ Beek: kijk eens op deze site
WWW.tdiclub.nl
Ik heb via vag-com ook mijn egr softwarematig dicht gezet.
De dealer wil dit inderdaad niet doen, maar als je het zelf doet/laat doen dan kan de dealer hier niks tegen doen.
Maar als nog, www.tdiclub.nl en hier vind je van alles.
Suc6
Tim

gveenendaal (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat de software stand van de edc unit controleren,mogelijk is er een aanpassing voor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.